Triatló

Banyoles

Banyoles es prepara per acollir el Campionat d’Espanya de Triatló i l’Europeu de Relleus per clubs a final d’agost

Ràdio Banyoles

Dimecres 3 d’agost · 13:36

La ciutat serà l’escenari d’una prova de triatló internacional per 12è any consecutiu, amb la previsió de recuperar els nivells de participació prepandèmia.

Els campionats d’Espanya de Triatló en distància olímpica tornen els dies 27 i 28 d’agost a Banyoles. En paral·lel a la prova reina individual del calendari de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) tindrà lloc el Campionat d’Europa de Triatló per Relleus Mixtes de Clubs. D’aquesta manera, Banyoles es consolida per 12è any com a seu de la FETRI en el programa d’esdeveniments continental. La previsió és que durant el darrer cap de setmana d’agost, la ciutat de l’Estany aplegui més de 1.500 esportistes, entre ells els i les millors triatletes nacionals i europeus.

En la presentació de la prova, el maig passat, Miquel Noguer no amagava la satisfacció de poder acollir de nou un esdeveniment esportiu de primer nivell a la ciutat. Detalla que les diferents competicions, que també inclouen el Triatló de Catalunya, s’aglutinen en un únic cap de setmana per aportar un plus als esportistes, i apunta que es preveuen recuperar els nivells de participació prepandèmia.

Noguer assegura que Banyoles és una ciutat referent per a la pràctica del triatló i, cada any, esportistes, tècnics i clubs aposten per la ciutat. L’alcalde també destaca el gran equip de voluntaris i voluntàries que són “una peça clau” per organitzar i desenvolupar la competició en col·laboració amb la FETRI.

27 i 28 d’agost i presentació en els dies previs

El Campionat d’Espanya de Triatló en distància olímpica es disputarà els dies 27 i 28 d’agost. El dissabte 27 tindran lloc les competicions de les categories Júnior, Juvenil i Grups d’Edat, mentre que les proves elit seran el diumenge 28: la Femenina a les 9:45 h i la Masculina a les 12:45 h. A més, el dissabte 27 se celebrarà el Campionat d’Europa de Triatló per Relleus Mixtes de Clubs que començarà a les 12:15 h.

Per altra banda, el dimecres 24 d’agost a les 20 h es farà la presentació en línia de les proves, així com la reunió tècnica del Campionat d’Espanya de Triatló en distància olímpica que s’emetrà en directe pels canals de Twitch i YouTube de la FETRI. El divendres 26 d’agost s’iniciarà a les 17 h la recollida de dorsals per categories i de 18 a 20 h s’emetrà també en les plataformes audiovisuals de la Federació Espanyola de Triatló la prèvia de les proves en directe des de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text