Triatló

Banyoles

Banyoles és oficialment la primera “ciutat preferent” de la Federació Espanyola de Triatló

Ràdio Banyoles

Dimecres 6 d’octubre 2021 · 14:27

L’Ajuntament i la FETRI han oficialitzat l’acord que estableix que la ciutat es posicioni com a lloc d’entrenament i de celebració de proves nacionals i internacionals.

Tal com ja van avançar durant la celebració del Triatló Internacional del setembre, l’Ajuntament i la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) han oficialitzat l’acord perquè Banyoles adquireixi l’estatus de ciutat preferent del triatló.

Amb aquesta distinció, la federació es compromet a promoure Banyoles en diferents àmbits: com a ciutat preferencial per a fer-hi entrenaments de triatló, com a referent en l’esport responsable mediambientalment, promoció de les escoles de triatló o turisme actiu vinculat a aquest esport, entre altres accions. El president de la FETRI, José Hidalgo, ha destacat que aquest acord suposa l’oficialització d’una relació de més de 10 anys amb la ciutat, enfortint el vincle i establint que Banyoles sigui la primera opció per acollir grans esdeveniments nacionals i internacionals.

Primera ciutat preferent del triatló

Banyoles, que acull des de fa onze anys competicions nacionals i internacionals de triatló, serà la primera ciutat que entrarà en aquesta categoria, que tindran tres ciutats més de l’Estat espanyol, encara per acabar de determinar. Hidalgo assegura que des del primer moment van tenir clar que Banyoles seria la primera ciutat que formés part d’aquesta llista.

Qualitat per sobre quantitat

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha puntualitzat que l’acord no suposarà que a la ciutat s’hi facin més esdeveniments esportius, sinó de més qualitat. Ha destacat el gran impacte econòmic que representa l’organització de proves de triatló a la ciutat i n’ha valorat també el gran impacte social.

Precisament, Banyoles serà una de les localitats participants en la jornada sobre triatló i municipalitat que organitzarà aquest desembre la Federació Espanyola de Triatló amb l’objectiu de posar en relleu el model de voluntariat de la ciutat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text