Cultura

Banyoles

Banyoles engega un procés participatiu per elaborar el primer Pla Estratègic de Cultura

Ràdio Banyoles

Dijous 13 de gener · 13:34

L’Auditori de l’Ateneu acollirà dimecres 19 de gener un acte obert per donar a conèixer els detalls del procés d’elaboració del document, a càrrec de professionals especialitzats.

L’Ajuntament de Banyoles està en procés d’elaboració del seu primer Pla Estratègic de Cultura (PEC). El document ha de servir per traçar les línies de futur de “l’ecosistema cultural” de la ciutat, a partir d’una diagnosi de les necessitats actuals i una previsió de les futures.

El document s’ha encarregat a una empresa amb professionals especialitzats, que han començat a recopilar i sistematitzar la informació i pròximament s’engegarà una segona fase de reflexió i participació ciutadana.

El regidor de Cultura de Banyoles, Miquel Cuenca, ha detallat que el pla parteix de la vitalitat cultural de la ciutat per anar més enllà, evitant caure en “l’autocomplaença”. Per això, es proposa un diàleg ampli amb la implicació de la ciutadania com a element central.

19 de gener, presentació oberta del procés d’elaboració

La presentació del procés d’elaboració del Pla Estratègic de Cultura de Banyoles serà el pròxim dimecres 19 de gener a les 20 h a l’Auditori de l’Ateneu. Es planteja com un acte obert a tothom, en el qual els responsables d’elaborar el document n’explicaran les directrius i com abordaran el procés participatiu i la implicació ciutadana.

Miquel Cuenca ha recordat que el PEC era un compromís electoral de l’equip de govern, però també de la resta de grups polítics de l’Ajuntament. Tot i això, assegura que el document s’ha de plantejar com una “oportunitat de reflexió col·lectiva”, més enllà del debat polític.

L’acte de presentació de l’Auditori és obert a tota la ciutadania, sense reserva prèvia i amb aforament limitat al 70% de la capacitat de l’equipament, segons les restriccions actuals. La intenció és que el procés participatiu s’allargui durant tot aquest any, amb la previsió que el document final estigui redactat a finals de 2022.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text