Promoció Econòmica

Banyoles

Banyoles enceta aquest dissabte la tercera setmana gastronòmica i floral ‘È bo è mel’

Ràdio Banyoles

Divendres 26 de maig 2023 · 13:56

Fins al 4 de juny s’han programat actuacions a una dotzena d’establiments, que oferiran les seves propostes gastronòmiques, i el cap de setmana vinent la cita coincidirà amb la 45a Exposició de Flors.

Flors i gastronomia es tornaran a donar la mà a Banyoles en la tercera edició de l’’È bo è mel’, la setmana gastronòmica i floral que arrenca aquest dissabte i s’allargarà fins al 4 de juny amb una programació diària d’activitats.

Hi participen 12 restauradors, que durant aquests dies oferiran propostes gastronòmiques amb productes singulars de km 0. I, paral·lelament, a les terrasses de cada un dels establiments participants, s’han programat una dotzena d’espectacles d’artistes locals emergents, que oferiran des de concerts a actuacions de màgia, circ o monòlegs, entre altres. La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Anna Tarafa, constata que el festival fusiona la restauració i el comerç de proximitat per tal de donar visibilitat a artistes locals emergents que hi ha a casa nostra.

El tret de sortida serà dissabte 27 de maig a les 11:30 h a Can Ralita amb l’artista Reisal, qui oferirà versions de soul i funky. El mateix dissabte a les 20 h del vespre, s’ha programat un monòleg d'en Norbert a El Trobador; i diumenge a les 12 h hi haurà l’escola de circ Associació Un Salt al Circ a Can Magrill. El festival continuarà al llarg de la setmana i dilluns a les 19 h a La Carpa el programa ‘No ens escolta ningú’ oferirà un programa de ràdio en directe; dimarts a les 19 h a Can Pons, s’ha programat una sessió de hits de soul, jazz i hip hop amb Saiqel DJ; dimecres 31 també a les 19 h hi haurà els alumnes de l’EMMB a Can Janeret; dijous 1 de juny el DJ Carde punxarà una sessió de hits de jazz a les 19 h a Al Born; i divendres 2 de juny, l’artista Grabu oferirà una combinació de jazz amb tocs d’electrònica a les 20 h a Can Xabanet.

Pel que fa a la 45a Exposició de Flors de Banyoles, s’inaugurarà divendres 2 de juny i s’allargarà fins al diumenge 4. Enguany, es decoraran una dotzena d’espais i muntatges florals com el claustre i l’església del Monestir, el Pati dels Capellans, la plaça Major, Cal Moliner o l’església de la Sagrada Família, entre altres. De cara al cap de setmana vinent, hi ha programades diferents actuacions a La Sal, El Trobador, La Parra i la Rumbera. Anna Tarafa constata que enguany decoraran 13 carrers del Barri Vell, juntament amb 3 pesqueres per fer de reclam.

Coincidint amb l’’È bo, È mel!’, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme ha impulsat la Mostra d’Aparadors, en què participen 31 establiments, i se sortejaran dos vals de 50 euros entre les persones que comprin en aquests comerços. Com a novetat, també s’ha organitzat el Joc de l’Intrús, una activitat familiar per dinamitzar els aparadors de la ciutat relligant-ho amb el coneixement de la fauna i flora local. Entre les persones participants, entre el 19 de maig i l’1 de juny se sortejaran també dos vals de 50 euros.

Tota la programació de la 3a edició de l’’È bo, È mel!’ es pot consultar al web de Turisme Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text