Esports

Banyoles

Banyoles dissoldrà el Consorci Esportiu de l’Estany i l’àrea d’Esports de l’ajuntament n’assumirà les funcions

Ràdio Banyoles

Dimecres 10 d’agost · 13:22

Es reforçarà la plantilla amb un segon tècnic i es mantindrà un consell assessor per les activitats esportives a l’Estany.

L’Ajuntament de Banyoles i les altres administracions que formen el Consorci Esportiu de l’Estany han decidit dissoldre l’organisme. L’ens es va crear fa uns anys per gestionar l’ús i explotació del camp de regates i del Centre Català de Rem Olímpic ubicats a l’Estany de Banyoles, a més de fer-se càrrec del manteniment i dirigir competicions esportives a l’Estany.

Les dificultats burocràtiques i de gestió de les partides econòmiques han provocat que s’hagi pres la decisió de dissoldre l’organisme, format per l’Ajuntament de Banyoles, el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, la Diputació de Girona, la Federació Catalana de Rem, el Club Natació Banyoles i la Federación Española de Remo.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, detalla que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i el fet que l’Ajuntament hagués d’assumir moltes vegades les inversions de l’ens abans que arribessin les subvencions pertinents han ajudat a prendre aquesta decisió.

L’àrea d’Esports de l’Ajuntament assumirà les funcions del Consorci, i també n’incorporarà la plantilla, un tècnic gerent. Totes les parts integrants, així com els grups a l’oposició del consistori, s’hi han mostrat d’acord, i es crearà un consell assessor per consultar les decisions. L’alcalde assegura que la voluntat és mantenir l’”esperit” del Consorci Esportiu, i afirma que amb aquesta fórmula s’agilitaran les gestions.

Les administracions mantindran les aportacions al Consorci, amb un pressupost de 114.500 euros aquest 2022. La dissolució de l’organisme es farà efectiva l’1 de gener de 2023.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text