Municipal

Banyoles

Banyoles destinarà bona part del romanent del 2020 a despeses Covid i a arranjaments del Glòria

Ràdio Banyoles

Dimarts 30 de març · 14:27

L’Ajuntament ha tancat el pressupost amb una liquidació positiva de 3 milions d’euros, la meitat dels quals s’han incorporat com a romanents al pressupost d’aquest any.

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat al ple d’aquest dilluns la liquidació del pressupost 2020, amb un romanent positiu de 3,5 milions d’euros. D’aquests, 500.000 euros corresponen a un deute amb el Consell per fer front a factures anteriors, i dels 3 milions d’euros restants, la meitat s’han incorporat al pressupost d’aquest any per mitjà d’una modificació de crèdit. Uns diners que serviran per fer front a diverses inversions, més de la meitat relacionades amb despeses relatives a la Covid-19 o amb obres d’arranjament de desperfectes del temporal Glòria.

Increment de la partida Covid

D’una banda, segons ha detallat l’alcalde, Miquel Noguer, l’Ajuntament reservarà una partida de 250.000 euros a ajudes per fer front a la Covid-19, ja sigui per continuar subvencionant a empreses que s’han vist obligades a tancar o per altres qüestions que puguin sorgir al llarg de l’any. Noguer ha detallat que les partides concretes a què es destinen els diners s’acordaran a la comissió de seguiment de la Covid-19, de la qual en formen part la resta de grups municipals. A més d’aquesta partida específica, però, també es finançaran altres despeses relacionades en part amb la Covid, com unes actuacions a l’escola bressol La Balca (39.000 euros), entre altres.

Pavimentacions

Per altra banda, es destinaran uns 200.000 euros a la pavimentació de l’avinguda de la Farga, des de la carretera de Vilavenut fins a la primera rotonda, on hi ha la gasolinera Avia. I, uns 160.000 euros més, a l’arranjament del carril bici des de la Draga fins a Lió, continuant els treballs que es van fer l’any passat en diferents trams.

Projectes de reparació dels danys del Glòria

També es reservarà una partida de prop de 150.000 euros a l’arranjament de desperfectes ocasionats pel temporal Glòria. Concretament, la millora del canal de regants i safareig del riu Terri (79.000 euros), la reparació de la riera Vella (68.000 euros); i la segona fase de millora de les palanques dels Banys Vells (35.000 euros). Aquests projectes se sumen a altres obres de reparació de danys del Glòria que ja compten amb una partida al pressupost d’enguany i estan en procés d’adjudicació; i l’Ajuntament compta rebre una subvenció de la Generalitat per a finançar part de les obres.

Entre altres projectes que es finançaran amb el romanent de tresoreria positiu de l’any passat, també hi ha una partida d’uns 190.000 euros destinada a millores pel que fa a la recollida de residus, relacionades amb el nou contracte del servei; així com actuacions relacionades amb la millora de l’estalvi energètic (60.000 euros), entre altres obres menors.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text