Desenvolupament local

Banyoles

Banyoles demana 3,5 MEUR al fons europeu Next Generation per 12 projectes turístics i comercials

Ràdio Banyoles

Dilluns 11 d’octubre 2021 · 14:35

S’inclouen inversions de 4,6 MEUR en via pública, millora del comerç de proximitat, transformació digital i sostenibilitat en dues línies d’ajudes que l’Estat ha d’adjudicar.

L’Ajuntament de Banyoles ha presentat 12 actuacions a les primeres línies d'ajudes dels projectes amb fons europeus Next Generation EU. La ciutat ha pogut optar a dues línies relacionades amb l’àmbit turístic i comercial i ha inclòs algunes de les accions previstes en el Pla de dinamització del comerç a la ciutat per potenciar la connexió entre l’Estany i el Barri Vell. Hi ha inversions en via pública en zones comercials, mesures per afavorir la sostenibilitat, la transformació digital del comerç i l’impuls del medi ambient.

Els 12 projectes suposarien una inversió de 4,6 milions d’euros i es demanen subvencions per valor de 3,8 milions. L’alcalde, Miquel Noguer, ha detallat que és una oportunitat per impulsar projectes estratègics de ciutat i que s’han escollit els que més s’adeqüen a les bases europees.

Inversions en via pública i sostenibilitat

En la línia d’àmbit turístic, titulat ‘Banyoles 2030: de l’Estany al Barri Vell. Comerç i turisme propers i sostenibles’ s’inclouen tres inversions en via pública: la urbanització del carrer Sant Antoni, el carrer Sant Martirià i la plaça d’en Ges, la urbanització de les escales d’accés al Mirador Joan de Palau i la urbanització del carrer Indústria. A més també s’aposta per la millora de la qualitat ambiental del Barri Vell, la millora lumínica del perímetre de l’Estany i el carril bici, la millora de la il·luminació al Puig d’en Colomer i la millora de la qualitat ambient de l’entrada a la ciutat per La Puda. Tot plegat amb un pressupost de 4.186.895,61 € i una subvenció sol·licitada de 3.114.220 euros €.

I en l’àmbit comercial, amb el projecte ‘Banyoles 2030: comerç de proximitat, digitalitzat i sostenible’ l’ajuntament vol implementar una campanya de sensibilització ambiental del mercat i el comerç, crear un programa per la digitalització del comerç de proximitat, fer càpsules formatives per la transformació digital, el porta a porta comercial, i campanyes d’educació i sensibilització ambiental. En aquest cas, els projectes sumen 431.440,40 € i es demana una subvenció de 339.912,70 €.

Pendents de la resolució del govern central

Els fons Next Generation són un instrument de la Unió Europea per contribuir a la recuperació social i econòmica dels estats membres reparant els efectes derivats de la pandèmia de la Covid-19 i impulsar la seva transició ecològica i digital. El pla està dotat amb 750.000 milions d’euros, dels quals 140.000 milions es destinaran a projectes transformadors de l’estat. El govern de l’Estat anirà repartint els recursos fins el desembre del 2023 i les accions subvencionables es poden allargar fins al desembre del 2026.

De moment, però, l’ajuntament no té més detalls i no preveu conèixer la quantitat exacta de diners que acabaran rebent d’aquestes dues convocatòries fins, com a molt aviat, finals d'any.

Noguer també ha detallat que l’Ajuntament de Banyoles estarà pendent de les noves convocatòries que vagin sortint per poder accedir a noves línies d’ajut.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text