Promoció Econòmica

Banyoles

Banyoles consolida l’È bo, è mel amb dos caps de setmana de gastronomia, flors i patrimoni cultural

Ràdio Banyoles

Dimecres 18 de maig · 14:19

Els productes locals protagonitzen la segona setmana gastronòmica, del 27 de maig al 6 de juny; i del 3 al 6 de juny la 44a Exposició de Flors se centrarà a les pesqueres.

L’Ajuntament de Banyoles i l’Associació Banyoles Comerç i Turisme han presentat aquest dimecres la programació de l’È bo, è mel, la segona setmana gastronòmica que tindrà lloc del 27 de maig al 6 de juny a la capital del Pla de l’Estany. La iniciativa segueix el model de l’any passat, transformant i ampliant el que havia sigut la fira Garstròmia, en una nova proposta més àmplia i transversal, que inclourà la 44a Exposició de Flors de Banyoles.

Partint de l’aposta de l’any passat, É bo, é mel pretén posar en valor la gastronomia i el patrimoni cultural i artístic de la ciutat, amb degustacions a bars i restaurants, actuacions d’artistes locals, muntatges florals i diverses activitats paral·leles. La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha explicat que la bona acollida de l’any passat ha animat a repetir una idea similar, que permet ampliar els dies i diversificar l’oferta.

Hi han participat restauradors, comerços i establiments, centres educatius, residències de gent gran, entitats i artistes locals de Banyoles i comarca.

Degustacions i actuacions d’artistes locals

Pel que fa al vessant gastronòmic, 16 bars i restaurants de la ciutat oferiran degustacions de productes locals, de km 0. També acolliran, en dies i hores concretes, actuacions de 10 artistes locals. Seran espectacles de curta durada de diverses disciplines com el jazz, la màgia, la cançó d’autor, monòlegs i el programa de Ràdio Banyoles No ens escolta ningú, entre altres. La presidenta de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Dolors Busquets, ha destacat la qualitat dels plats de productes propis i la regidora subratlla l’aposta per la cultura local.

44a Exposició de Flors, amb muntatges a les pesqueres

Per altra banda, l’È bo, è mel!’ també inclourà l’Exposició de Flors de Banyoles, que arriba a la 44a edició el cap de setmana del 3 al 6 de juny. Després de dos anys amb restriccions, es recuperen els espais habituals pel Barri Vell de la ciutat com el Monestir de Sant Esteve, la plaça Major i Cal Moliner i la plaça de la Font. Però també se n’incorporen com la plaça Països Catalans, l’església de la Sagrada Família i el Casal Cívic - El Travertí. Diversos aparadors de comerços i establiments se sumen a la iniciativa i, de forma especial, es faran muntatges florals a les pesqueres de l’Estany a càrrec dels centres educatius de Banyoles i comarca, amb rutes guiades.

Paral·lelament, l’É bo, é mel proposa descomptes per compres als establiments de l’Associació i el sorteig d’una experiència de cap de setmana per a dues persones a l’hotel Mil Estrelles de Cornellà del Terri, hi haurà un concurs de tirs lliures a la plaça Major i coincidirà amb el FEMJazz i el Vers l’Estany.

Tota la programació es pot consultar al web Turisme Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text