Festes

Banyoles

Banyoles celebra la revetlla de Sant Joan amb retorn a la normalitat tot i el risc d’incendi

Ràdio Banyoles

Dijous 23 de juny 2022 · 13:12

Després de dos anys de pandèmia, la ciutat podrà gaudir d’una jornada organitzada per Gàrgoles de Foc a la plaça Miquel Boix amb espectacles, sopar popular i concerts.

Banyoles tornarà a viure aquest dijous la revetlla popular de Sant Joan després de dos anys de pandèmia. Organitzada per la colla de diables Gàrgoles de Foc, la celebració tornarà a la placa Miquel Boix en el format habitual amb diferents propostes i amb una clara vinculació amb les entitats de la ciutat.

El tret de sortida es donarà a les 7 de la tarda amb diferents actes de cultura popular a la plaça Miquel Boix amb la participació d’entitats com la Colla de Gegants i Capgrossos, la colla castellera Esperxats de l’Estany, la Cobla La Principal de Banyoles o Legki Yakaru. També es farà la rebuda de la Flama del Canigó, que hauran baixat els membres del Centre Excursionista de Banyoles. Prèviament, a la plaça Miquel Boix, es farà una recepció institucional de la Flama a la ciutat al Puig de Sant Martirià.

El president de Gàrgoles de Foc, Pau Pagès, assegura que ha estat un any de recuperació de les propostes que es feien abans de la pandèmia i amb un lligam amb les entitats de la ciutat. La novetat d’enguany serà la presència de la Cobla La Principal de Banyoles que els permetrà accedir a un públic amb qui no s’havien obert, com és el sector del món sardanista.

Després del sopar popular, que anirà a càrrec de l’entitat Món Banyoles a la mateixa plaça Miquel Boix, hi haurà un espectacle de foc i l’encesa de la foguera, a càrrec de la mateixa colla de diables Gàrgoles de Foc. La revetlla popular acabarà amb els concerts de The Goliards Collective i La Masovera Barbuda.

Revetlla segura

Pel que fa a la celebració de la revetlla, des de l’Ajuntament de Banyoles es demana a la ciutadania gaudir-la amb precaució i responsabilitat. Es recorda que no està permès fer foc a menys de 500 metres de zones forestals. També està prohibit enlairar fanalets encesos i es demana no llençar petards ni coets que puguin arribar a zones amb arbres o de vegetació per evitar incendis. En cas de veure fum o foc, es demana trucar de seguida al 112.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text