Serveis Socials

Banyoles

Banyoles avança en uns serveis socials propis, sense un termini fixat i de forma coordinada amb el Consell

Ràdio Banyoles

Dimecres 15 de setembre · 14:00

L’Ajuntament ha organitzat una jornada de debat per començar a definir l’àrea, amb visió de futur i de forma transversal entre diferents àmbits.

Després que el 2020 se superés el llindar de 20.000 habitants, Banyoles ha començat a definir el futur dels serveis socials a la ciutat, per primer cop amb gestió pròpia per part de l’Ajuntament. Sense un termini fixat, la voluntat és anar fent passos en aquesta línia, però sense trencar amb el Consell Comarcal, que fins ara s’ha ocupat de la gestió de l’àrea de forma conjunta.

De moment, s’ha creat un grup d’experts amb representants de diferents sectors, sota la direcció de l’exregidor d’ERC i expert en serveis socials Jordi Rustullet, que actua d’assessor de forma desinteressada i sense cap retribució. L’objectiu és definir el reglament que haurà de regir els serveis socials de Banyoles, amb una mirada transversal i visió de futur.

L’alcalde, Miquel Noguer, assegura que l’objectiu és clar, però s’ha de fer de forma coordinada amb el Consell i buscant sinergies. Sobre els terminis, assegura que el traspàs serà progressiu, amb un calendari establert amb el departament d’Acció Social.

Jornada de debat

Per debatre sobre quin ha de ser el futur dels serveis socials a la ciutat, l’Ajuntament ha organitzat la jornada ‘Banyoles 2030: les persones i el seu benestar’. Hi participarà l’expert consultor en Serveis Socials Fernando Fantova i representants de diferents àmbits, i les conclusions s’incorporaran al nou pla estratègic dels serveis socials a Banyoles. Uns serveis que, segons l’alcalde, han de tenir una mirada oberta, transversal i comunitària.

La jornada ‘Banyoles 2030: les persones i el seu benestar’ tindrà lloc dimarts de 9 a 14 h a l’Auditori de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text