Habitatge

Banyoles

Banyoles aprova recuperar la possessió de dos habitatges municipals ocupats per destinar-los a lloguer social.

Ràdio Banyoles

Dimarts 27 d’abril · 14:16

Són dos pisos adquirits pel consistori que van ser ocupats per famílies no usuàries de serveis socials, i s’han iniciat els tràmits per recuperar-los i poder-los arranjar.

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat per unanimitat aquest dilluns iniciar els tràmits per desallotjar dos habitatges de propietat municipal que han estat ocupats. El regidor d’Habitatge, Jordi Congost, ha detallat que es tracta de dos immobles ubicats als carrers Barcelona i Mare de Déu dels Àngels, que el consistori va adquirir l’agost de l’any passat i poc després van ser ocupats de forma il·legal. Els pisos s’han d’arranjar perquè actualment no reuneixen les condicions d’habitabilitat necessàries, i després l’objectiu és incorporar-los a la borsa de pisos de lloguer social. En aquest sentit, Congost ha afirmat que les persones que ocupen actualment els dos pisos “no són usuaris dels serveis socials”, mentre que hi ha dues famílies que sí que formen part d’aquesta borsa que estan esperant poder entrar-hi a viure.

No es descarta la via judicial

Congost ha detallat que s’ha parlat en diverses ocasions amb els ocupants perquè abandonin els pisos, però no hi han accedit. Segons l’alcalde, Miquel Noguer, es tracta de persones “que treballen” i, per tant, podrien accedir a un pis de lloguer “pels seus propis mitjans”. Per tot plegat, s’ha optat per iniciar els tràmits per la recuperació dels pisos “utilitzant tots els mecanismes legals de què disposa l’ajuntament, inclosa la via judicial”.

L’oposició reitera la necessitat d’un pla d’habitatge

El plenari d’aquest dilluns ha donat llum verda a la recuperació dels pisos amb els vots a favor de tots els grups municipals. Tot i això, han reiterat la necessitat d’un pla específic que millori l’accés a l’habitatge a la ciutat, que continua essent un problema.

El portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, aposta per crear un gran parc públic d’habitatge. Per la seva banda, el portaveu de Sumem, Non Casadevall, creu que el desallotjament dels pisos “no soluciona el problema, sinó que el desplaça”, i demana una política més “proactiva”. En la mateixa línia, el portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, ha insistit en la necessitat d’un pla global per gestionar i planificar el parc públic i l’accés a l’habitatge.

Una trentena de pisos socials

El regidor d’Habitatge s’ha mostrat obert a millorar les polítiques d’habitatge, però assegura que l’administració pública “no es pot fer càrrec de totes les problemàtiques que hi ha a la ciutat”. En aquest sentit, afirma que s’han de prioritzar les famílies més vulnerables.

Actualment, l'Ajuntament de Banyoles gestiona més de trenta pisos per a finalitats socials, entre els de titularitat municipal i els cedits al consistori.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text