Municipal

Banyoles aprova mocions de suport a l’amnistia, a favor de Pablo Hasél, i sobre el Dret a Morir Dignament

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de febrer · 13:01

Les dues primeres s’han aprovat amb l’abstenció de Convivència i Progrés, mentre que la moció a favor de l’eutanàsia s’ha aprovat per unanimitat.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat diverses mocions. D’una banda, s’ha aprovat una moció de suport a l’amnistia dels presos i exiliats polítics presentada per ERC, que ha rebut el suport de JxCat, Sumem Banyoles i l’abstenció de Convivència i Progrés.

El portaveu d’ERC, Jaume Butinyà, detalla que la moció proposa una llei de l’amnistia per als presos i exiliats polítics, com a mesura per avançar en la resolució del conflicte polític entre Espanya i Catalunya.

Suport a Pablo Hasél

Per altra banda, també s’ha aprovat una moció a favor del raper Pablo Hasél, empresonat recentment per la lletra d’una de les seves cançons. La moció s’ha afegit d’urgència a l’ordre del dia del ple, i s’ha aprovat també amb el suport de JxCat, ERC i Sumem Banyoles, i l’abstenció de Convivència i Progrés.

Entre altres punts, la moció condemna la pena imposada contra Pablo Hasél i advoca per la separació de poders com un dels pilars de qualsevol democràcia. El portaveu de Sumem Banyoles, Non Casadevall, assegura que la moció va més enllà d’una causa individual i defensa la llibertat d’expressió com un dels drets fonamentals dels ciutadans.

Dret a Morir Dignament

Finalment, al ple d’aquest dilluns també s’ha aprovat una moció sobre el Dret a Morir Dignament, que en aquest cas s’ha aprovat per unanimitat. El portaveu de Convivència i Progrés, ha detallat que, encara que el seu grup no acostumi a pronunciar-se en qüestions més enllà de l’àmbit municipal, en aquest cas donen suport a una moció que ajuda a entendre “un dret fonamental de tercera generació que caldrà incloure a la carta dels Drets Humans”.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text