Serveis Socials

Banyoles

Banyoles aprova l’establiment d’un Servei d’Informació i Atenció a les Dones local

Ràdio Banyoles

Dimarts 30 de novembre 2021 · 13:16

És el primer pas cap a uns serveis socials propis, i es coordinarà amb el SIAD comarcal per duplicar i millorar l’atenció a les dones al Pla de l’Estany.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles d’aquest dilluns ha aprovat de forma inicial l’establiment del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) local. El nou servei duplicarà l’atenció que ja ofereix el SIAD del Consell Comarcal, i suposa el primer pas cap a uns serveis socials propis del municipi.

La regidora de Benestar Social de Banyoles, Ester Busquets, ha explicat que es tracta d’un contracte-programa que s’ha pogut sol·licitar perquè la ciutat ha sobrepassat els 20.000 habitants. Segons ha concretat, el SIAD local oferirà atenció individualitzada i també comunitària, i suposarà, un cop aprovat definitivament, la contractació d’un psicòleg a jornada completa.

La regidora de Benestar Social ha detallat que el contracte-programa que s’ha demanat per a la creació del SIAD depèn de la nova conselleria d’Igualtat i Feminismes i no de Benestar Social, com és el cas del servei comarcal. Pel que fa a l’adquisició de la resta de serveis socials que s'ofereixen des del Consell Comarcal, Ester Busquets no ha fixat cap termini concret, però ha explicat que s’està acabant de redactar l’estudi i a partir d’aquí es faran les gestions oportunes per poder prestar la resta de serveis com a Ajuntament.

L’establiment del nou SIAD local s’ha aprovat al ple d’aquest dilluns amb els vots a favor de l’equip govern (JxCat) i dels grups d’ERC i Convivència i Progrés, a l’oposició. Sumem es va abstenir. La regidora de la formació Jana Soteras considera necessari el servei, però no veu clar com s’està gestionant l’adquisició dels serveis socials, "sense una visió global". Per la seva banda, la regidora d’ERC Núria Martínez s’ha mostrat a favor de la posada en marxa d’un servei “essencial”, i ha posat sobre la taula la necessitat d’avançar també cap a una reeducació de la masculinitat.

Segons dades de la memòria de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, el SIAD va atendre el 2020 106 persones de forma individualitzada, 28 en atenció grupal. Els serveis de resposta urgent en situacions de violència masclista van atendre 6 dones de la comarca. El 77,4% de les persones ateses eren de la ciutat de Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text