Biblioteca

Banyoles

Banyoles aprova el programa funcional de la biblioteca a la Providència amb els vots en contra de Sumem

Ràdio Banyoles

Dimarts 27 de setembre · 13:50

La formació creu que la ubicació no és consensuada i no es resol el problema de mobilitat, mentre que ERC i CiP hi voten a favor, amb algunes consideracions.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest dilluns el pla funcional de la nova biblioteca que s’ubicarà a la Providència. El document, que es va presentar públicament la setmana passada, marca les línies generals dels serveis i usos que haurà de tenir l’equipament. La idea és que sigui un edifici de mínim tres plantes i més de 3.000 m², que doni servei a una ciutat de 30.000 habitants, i amb una durabilitat de 50 anys.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, assegura que la nova biblioteca s’ha de concebre com una mena de centre cívic, i en destaca la flexibilitat que preveu el programa funcional, ja que l’equipament s’ha de poder adaptar a futurs nous usos. També en destaca la visió àmplia i el treball participatiu previ, que ha integrat nombroses opinions, i ha agraït les aportacions de l’oposició.

El programa funcional es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat), ERC-Som Banyoles i Convivència i Progrés, mentre que Sumem Banyoles hi va votar en contra.

Sumem, en contra

Un dels principals arguments del vot en contra de la formació és la ubicació, que no consideren adequada i és poc consensuada. Segons la regidora Jana Soteras, l’aparcament previst és de difícil accés i no resol la problemàtica de la mobilitat, i no s’hi reflecteix la relació amb altres equipaments ni el seu àmbit comarcal.

ERC creu que s’hauria d’haver integrat al PEC

Tot i el vot a favor, ERC-Som Banyoles va fer una sèrie de consideracions al document, com ara que hi troben a faltar el punt de vista comarcal. El portaveu de la formació, Jaume Butinyà, assegura que, tot i que no comparteixen la ubicació, donen suport al programa funcional perquè està ben plantejat i s’han tingut en compte les aportacions de la resta de grups. Tot i això, considera que hauria d’estar més integrat al Pla estratègic cultural i al pla especial urbanístic de la Providència, que s’han estat redactant en paral·lel.

CiP: “La biblioteca ha de dialogar amb l’entorn”

Per la seva banda, el portaveu de Convivència i Progrés, Quim Fernández, assegura que la nova biblioteca ha de “dialogar” amb l’entorn, generant activitat, però també des d’un punt de vista arquitectònic i de reordenació de l’espai urbà. En aquest sentit, “si ho fem bé entre tots”, serà un punt de referència, i permetrà “cosir” el barri de la Farga amb el centre.

El programa funcional de la nova biblioteca es va aprovar amb 15 vots a favor i dos en contra. El document es va presentar públicament la setmana passada en un acte al Museu Darder de Banyoles, amb l’assistència d’una vintena de persones.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text