Residus, Reciclatge

Banyoles

Banyoles aprova el conveni de delegació de competències al Consell en matèria de recollida, pendent de fa un any

Ràdio Banyoles

Dimecres 31 de març · 14:23

També s’ha aprovat el pagament d’un deute de 500.000 euros a l’ens comarcal i el conveni per a la contractació conjunta dels nous contractes de recollida.

L’Ajuntament de Banyoles ha aprovat al ple d’aquest dilluns diverses qüestions referents a la recollida d’escombraries, un servei delegat al Consell Comarcal que el consistori recuperarà pròximament amb l’aprovació d’un nou contracte independent.

D’una banda, s’ha aprovat per ple el conveni de delegació de competències de l’Ajuntament de Banyoles a favor del Consell per a la prestació del servei en matèria de recollida i tractament de residus municipals. L’acord estableix les relacions entre el consistori i l’ens comarcal en matèria de recollida, tant les actuals com les que mantindran un cop resolt el nou concurs.

L’alcalde, Miquel Noguer, ha explicat que és un conveni pendent de fa més d’un any, però s’ha demorat per diferents motius de caràcter tècnic.

Deute pendent de més de 500.000 euros

L’aprovació d’aquest conveni també ha permès aprovar un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits i una modificació de crèdit per al pagament d’un deute amb el Consell per valor de més de 500.000 euros. Aquests diners corresponen a serveis prestats l’any passat en matèria de recollida i que s’estableixen al nou conveni aprovat.

Contractació conjunta

Finalment, al ple d’aquest dilluns també s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal per a la contractació conjunta per a la prestació del servei en matèria de recollida i tractament de residus municipals. Els dos ens han preparat unes bases per separat, però es contractaran conjuntament per ajustar al màxim els tempos i afavorir la continuïtat dels treballadors.

Noguer ha manifestat que l’aprovació dels dos convenis demostra la bona relació entre el Consell i l’Ajuntament, encara que alguns grups la posin en dubte.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text