Ciclisme

Banyoles

Banyoles acull la contrarellotge individual de la Volta a Catalunya pendent de les afectacions de mobilitat

Ràdio Banyoles

Dimarts 23 de març · 18:23

A les 13.30h sortirà el primer ciclista amb Andreas Kron (Lotto Soudal) com a primer líder de la Volta.

La Volta Ciclista a Catalunya ha aterrat des de primera hora d’aquest dimarts a Banyoles. A les 9 del matí s’han tallat l’avinguda Països Catalans i la de La Farga per acollir el parc tancat dels equips i el punt de sortida i arribada de l’etapa. A partir de la 1 del migdia es tallarà també el perímetre de la ciutat. L’únic accés per entrar i sortir de Banyoles s’ha de fer per l’enllaç de la C-66 a Canaleta, que s’ha obert provisionalment avui.

Contrarellotge individual de 18,5 km

L’etapa de la Volta Ciclista a Banyoles i el Pla de l’Estany és una contrarellotge individual de 18,5 km. El recorregut començarà a l’avinguda de la Farga per dirigir-se cap a la carretera de Vilavenut per Puigpalter. Trencarà cap al nucli antic de Fontcoberta i enllaçarà amb Melianta, baixarà per la carretera del cementiri, farà la volta a l’Estany per Porqueres i tornarà a Banyoles pel passeig de la Puda. A l’altura de les Aigües els ciclistes trencaran a la dreta per pujar el Puig d’en Colomer i després enllaçar amb el Mn. Constans per tornar cap a l’avinguda de la Farga.

El jove danès Andreas Kron (Lotto Soudal) arriba líder després de guanyar la primera etapa a Calella. A Banyoles els 165 ciclistes del pilot, amb bona part dels grans noms de l’elit internacional, aniran sortint individualment des de les 13.30h. Es tracta d’una CRI idònia per als autèntics especialistes en la lluita contra el crono, i pot suposar que algun dels favorits perdi temps i condicioni les etapes de muntanya. Feia onze anys que La Volta no acollia una crono individual i, per avui, no hi ha cap favorit clar a la victòria. L’edició més mediàtica farà arribar els atractius de la ciutat a una audiència global de 190 països.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha defensat la importància i la promoció que significa la competició pel territori i que “és un compromís de ciutat” amb la Volta.

Afectacions de trànsit

L’etapa de la Volta provoca talls de trànsit i moltes afectacions viàries. La mobilitat en diverses vies de Banyoles, Fontcoberta i Porqueres ha quedat del tot restringida aquest dimarts.

De les 9 del matí a les 7 de la tarda estarà tallat el trànsit a l’avinguda de la Farga i a l’avinguda dels Països Catalans, en el tram entre el carrer Pare Claret i la plaça Països Catalans. En aquests espais se situaran l’organització i els equips de la Volta.

A partir de la 1 del migdia i fins a les 5 de la tarda es tallarà el trànsit en tot el recorregut de la prova que envolta Banyoles, Fontcoberta i Melianta. Concretament des de l’avinguda de la Farga, passant pel darrer tram de la carretera de Vilavenut, on el circuit anirà fins a Fontcoberta i Melianta. De tornada a la ciutat, el recorregut passarà per la carretera de Figueres, la C-150a, circumval·lació de l’Estany, Passeig Dalmau, Passeig de la Puda, carrer Antoni Maria Rigau, carrer del Puig d’en Colomer, Pintor Pigem i Passeig Mn. Lluís Constans, entre carrer Pintor Pigem i plaça Països Catalans.

Excepcionalment s’ha obert al trànsit la sortida per Canaleta a la C-66, que està en obres per l’ampliació de la variant, per facilitar les entrades i sortides a la ciutat en direcció a Girona o a Olot. A més, s’ha habilitat un pas elevat per a vianants al Passeig Mn. Lluís Constans, entre els carrers Lleida i Pare Claret.

També s’han vist afectades diverses línies de transport escolar local i comarcal, així com l’accés a veïnats de Fontcoberta, la zona industrial i algunes empreses i institucions, que han optat per acabar el servei presencial al migdia, com el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text