Arqueta · Societat

Banyoles

Banyoles acull aquest cap de setmana dos actes per celebrar el final del Ramadà

Ràdio Banyoles

Divendres 15 de juny 2018 · 13:05

Dissabte a la tarda a la plaça de la Pau es farà una celebració oberta a tothom amb música i sopar compartit; i diumenge tindrà lloc la Festa de les Dones a l’escola de la Vila, organitzada per mares d’un grup de conversa en català.

 

Aquest cap de setmana coincideixen dos actes a Banyoles per festejar el final de la Festa del Ramadà. D’una banda, l’Associació de Dones Sudsaharianes Legki Yakaru i altres entitats del barri de la Farga han organitzat per aquest dissabte una festa a la plaça de la Pau oberta a tothom per donar a conèixer el Ramadà i celebrar-ne el final. La festa començarà a les 3 de la tarda i s’allargarà fins a la nit, amb música tradicional, sopar compartit i música pels més joves per acabar la vetllada. La presidenta de Legki Yakaru, Diala Diarra, ha explicat que l’objectiu és obrir la festa a tota la ciutadania i compartir la celebració d’aquesta festivitat musulmana amb un acte públic, tal com és habitual als seus països d’origen.

 

Festa de les Dones al gimnàs de la Vila

 

Per altra banda, diumenge, al Gimnàs de l’Escola Baldiri Reixac, se celebra la Festa de les Dones, també en motiu de la fi del Ramadà. Aquesta iniciativa va sorgir a partir del grup de conversa en català, integrat per banyolines de diferents procedències, amb l’objectiu de la pràctica del català. La majoria de les participants són banyolines d’origen musulmà i d’elles va sorgir la iniciativa de donar a conèixer el Ramadà, l’Eid al Fitir, i obrir-lo al conjunt de dones de Banyoles d’altres cultures i confessions religioses. Una de les membres del grup de conversa, Anna Quintanas, ha explicat que a la festa hi haurà berenar compartit i també música, amb l’objectiu de gaudir d’una tarda de convivència.

 

La festa al gimnàs de la Vila començarà a les 18 h i s’allargarà fins a les 20 h i és oberta a totes les dones i els seus fills. L’activitat l’organitza l’entitat Legky Yakaru i el Grup de Conversa en Català, amb el suport de Món Banyoles.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text