Rem

Banyoles

Balastegui, Jofre i Garcia participen en l'Europeu de rem buscant consolidar les seves embarcacions

Ràdio Banyoles

Dijous 8 d’abril · 14:35

Balastegui estrena company amb vista als Jocs, mentre que Jofre i Garcia tenen una prova de foc per determinar la temporada internacional.

Aquest cap de setmana se celebra a Varese (Itàlia) el Campionat d’Europa absolut de rem amb la participació de 630 atletes de 35 països i amb la presència de tres remers del Club Natació Banyoles. Manel Balastegui, Jordi Jofre i Aleix Garcia afronten la cita amb objectius molt determinats.

F: Federació Catalana de Rem
F: Federació Catalana de Rem

Balastegui, amb nou company

La Federació Espanyola de rem va explicar a finals de març el procés de formació dels equips que participaran a l’Europeu. En el doble scull lleuger es va decidir mantenir a Manel Balastegui fix com a marca per la seva trajectòria des de l’any 2018, els últims resultats d’ergòmetre i la victòria a l’Open Primavera de Banyoles. A partir d’aquí es van fer proves amb altres remers i es va determinar que el jove gallec Caetano Horta farà parella amb el remer del Club. I els responsables de la federació han determinat que si queden entre els vuit primers classificats a Varese serà el bot que participarà definitivament als Jocs Olímpics. En cas contrari, s’obrirà un nou període de proves amb Patricio Rojas com aspirant a acompanyar Balastegui.

F: Federació Catalana de Rem
F: Federació Catalana de Rem

Aleix García, parella amb Conde

Aleix García competirà en l’absolut fent parella amb Rodrigo Conde, que els últims mesos havia preparat el bot lleuger amb Balastegui i ara ha canviat de pes. Els tècnics de la federació consideren que García i Conde han fet el millor doble scull del cicle i, si queden entre els vuit millors a l’Europeu, disputaran la competició de repesca pels Jocs el mes de maig.

F: Federació Catalana de Rem
F: Federació Catalana de Rem

Jofre, a provar-se pel preolímpic

Jordi Jofre, que va fer una molt bona actuació a l’Open Primavera, ja té assegurada la seva participació en el classificatori que es disputarà del 16 al 18 de maig a Lucerna (Suïssa) en esquif individual. A l’Europeu d’aquest cap de setmana podrà competir contra els millors bots per provar-se en una prova internacional després de molts mesos sense fer-ho.

Les diverses proves del Campionat d'Europa de rem es podran seguir des del següent enllaç.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text