Habitatge

Baixa un 20% el preu de l’obra nova en algunes zones de Banyoles, mentre que la segona mà s'estabilitza

Ràdio Banyoles

Dimarts 19 de gener · 12:38

L’estudi de preus dels API també constata una estabilització dels preus del lloguer, mentre que la compravenda “aguanta contra tot pronòstic”

La crisi sanitària no està afectant, de moment, el preu de l'habitatge a les comarques de Girona. De fet, en alguns llocs s'ha incrementat lleugerament, mentre que en d'altres s'han registrat caigudes. És el cas de Banyoles, on en algunes zones el preu de l’habitatge d’obra nova ha baixat un 20%, mentre que en altres ho ha fet un 5%.

Pel que fa als preus dels habitatges de segona mà, es manté una estabilitat en el comparatiu anual. En algunes zones, però, s’observa una petita tendència a l’alça, que s’atribueix a la poca oferta existent en el mercat de segona mà.

Són algunes de les dades que es desprenen del 41è Estudi de Preus de Mercat dels habitatges de la província de Girona, que publiquen cada mig any el Gremi de Promotors i Constructors i el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària.

Els lloguers es mantenen

Pel que fa als preus de lloguer, les dades de Banyoles constaten una estabilització. El preu dels habitatges de dues i 3 habitacions es manté igual que fa un any. El de dues habitacions havia baixat un 7,4% a l’abril, però s’ha tornat a recuperar. Pel que fa al lloguer dels habitatges de quatre habitacions a la ciutat, ha baixat un 2,37% respecte fa un any.

En general, l’Estudi denota que la pandèmia ha fet caure un 17,4 % les operacions de compravenda a la demarcació, però el mercat “aguanta contra pronòstic”, i durant el mes de novembre es va vendre més habitatges que en el mateix mes de l’any anterior.

Més terrasses i cases de poble

Segons el Col·legi d’API, el teletreball ha fet incrementar de manera “notable” el lloguer i la venda de pisos amb terrasses a les comarques de Girona. Des de l’inici de la pandèmia les immobiliàries han vist com aquest tipus d’habitatges tenien més demanda, especialment per part de famílies de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Una tendència que també s’ha notat al Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text