Cultura

Banyoles

Astrobanyoles organitza divendres una jornada d’observació de les llàgrimes de Sant Llorenç

Ràdio Banyoles

Dijous 11 d’agost · 14:21

La pluja de Perseids es podrà veure des del Pla de Martís a partir de les 21 h del vespre des dels telescopis de l’Associació d’Astronomia i Ciència

El mes d’agost ve de la mà de les famoses llàgrimes de Sant Llorenç. Aquest any, l’Associació d’Astronomia i Ciència Astrobanyoles organitza per aquest divendres una jornada d’observació de la pluja de Perseids des de la pista d’aeromodelisme del Pla de Martís.

El president d’Astrobanyoles, Carles Puncernau, recomana fer l’observació de les llàgrimes de Sant Llorenç mirant cap al nord-est i reconeix que la lluna plena que s’espera per aquest divendres pot dificultar veure algunes de les partícules més petites.

Els organitzadors recomanen dur un frontal amb la llum vermella, una cadira o màrfega per fer l’observació i també roba d’abrigar per si refresca durant la nit. L’observació astronòmica de la pluja de meteors comptarà amb diversos telescopis per poder veure el cel durant la nit.

Les pluges de Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç acostumen a aparèixer a partir del 10 d’agost, quan es commemora aquest sant. Els meteors es faran especialment visibles la nit del 12 al 13 d’agost, tot i que ja fa alguns dies que es poden veure al cel.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text