Comarcal

Pla de l'Estany

Àlex Terés assumeix la vicepresidència del Consell Comarcal “amb responsabilitat i preocupació”

Ràdio Banyoles

Dijous 25 de novembre 2021 · 14:49

El nou portaveu de Junts vol un govern “realment de coalició”, valora la voluntat de consens i es dona 3 mesos per confirmar els canvis que ja ha “començat a veure”.
F: Consell Comarcal
F: Consell Comarcal

L’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés (Junts), ha estrenat el càrrec de vicepresident del Consell Comarcal en el ple de l’ens d’aquest dimecres. Terés va ser nomenat oficialment fa dues setmanes ocupant la vacant que va deixar Xavi Quer, dimitit també de conseller. Terés, que durant aquest mandat ha sigut la mà dreta de Quer i que gestiona l’àrea de Ter­ri­tori, Pro­tecció Civil i Per­so­nal, arriba després de mesos de mala maror evident entre els socis de govern del consell. Quan Quer va dimitir, el partit reclamava “fets i no paraules” per canviar la dinàmica i redreçar el pacte de govern entre ERC i els postconvergents.

Terés ha assegurat als micròfons de Ràdio Banyoles que assumeix el càrrec “amb responsabilitat i preocupació” per les situacions i desacords que s’han anat produint els últims mesos, però assegura que la voluntat ara és treballar “perquè tot es destensi” i valora la voluntat de consens de les dues parts. El portaveu de Junts vol que sigui un govern “realment de coalició” i que la seva formació participi “a la cuina de les decisions” prenent part en tot el procés de la política comarcal.

Convertir les intensions en fets

Terés subratlla la bona entesa personal amb president del Consell Comarcal, Francesc Castañer (ERC-Independents) i vol que les “intencions es vagin convertint en fets”. De moment, ha apuntat que ja estan treballant conjuntament amb l’elaboració del pressupost de l’ens per l’any 2022, que s’aprovarà a finals de desembre.

El vicepresident recorda que la majoria de competències del Consell venen delegades pels ajuntaments o pengen d’acords marc amb la Generalitat i considera que el Consell té equilibris molt precaris i cal ser curosos per preservar la viabilitat de l’ens a mitjà i llarg termini.

F: Consell Comarcal
F: Consell Comarcal

Tres mesos de marge per confirmar els canvis

El vicepresident no amenaça la continuïtat en el pacte de govern i assegura que treballaran per trobar consensos en temes cabdals d’organització i funcionament de la casa. Però ha explicat que s’ha donat un marge de tres mesos per constatar que es fan aquests canvis que ja ha “començat a veure”. Si no fos així, s’ha compromès amb l’equip de govern de Vilademuls que deixarà el consell per centrar-se en la tasca a l’ajuntament.

El nou home fort de Junts a la comarca també ha volgut destacar la figura de Xavi Quer per la seva tasca i la seva experiència a l’ens durant vint anys. Amb els canvis, Junts per Catalunya ha designat la regidora de Porqueres i consellera Susanna Bazán com a portaveu suplent del grup al consell.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text