Esports

Banyoles

Alejandro Blanco (COE) visita Banyoles i es reuneix amb esportistes d’alt rendiment

Ràdio Banyoles

Divendres 17 de març · 13:03

El president del Comitè ha entregat un reconeixement especial al piragüista Albert Corominas i a l’alcalde, Miquel Noguer.
La trobada entre Alejandro Blanco i els esportistes i entrenadors banyolins ha tingut lloc aquest divendres al CN Banyoles.
La trobada entre Alejandro Blanco i els esportistes i entrenadors banyolins ha tingut lloc aquest divendres al CN Banyoles.

Aquest divendres al matí el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha fet una ràpida visita a Banyoles responent a la invitació de l’alcalde, Miquel Noguer. Junts han visitat les instal·lacions del Club Natació Banyoles, el Centre de Tecnificació de Rem, a l’antic Alberg de l’Estany, i s’han reunit amb esportistes d’alt rendiment de la ciutat, juntament amb representants del Club Natació Banyoles, la presidenta de la Federació Espanyola de Rem i alguns entrenadors banyolins.

Els últims anys, esportistes com Esther Guerrero i Manel Balastegui han participat a les olimpíades i n’hi ha altres que aspiren a ser a París l’any que ve. Blanco ha destacat el suport del Comitè Olímpic Espanyol a l’elit esportiva de Banyoles i ha descrit la ciutat i el club “de referència” en l’àmbit esportiu i social.

El Comitè Olímpic Espanyol ha fet un reconeixement al piragüista Albert Corominas i a l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.
El Comitè Olímpic Espanyol ha fet un reconeixement al piragüista Albert Corominas i a l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.

Reconeixements

Blanco, en nom del COE, també ha volgut fer dos reconeixements especials i ha entregat una placa honorífica al piragüista i entrenador Albert Corominas per la seva trajectòria; i també a l’alcalde, a títol personal, per la seva aposta i dedicació a l’esport.

Banyoles, ciutat olímpica

Des de la celebració dels Jocs Olímpics del 92, la ciutat ha tingut una estreta relació amb l’olimpisme. Actualment, acull la seu de la Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona. I des de fa anys la Federació Catalana de Rem hi té el Centre d’Especialització i Tecnificació de Rem a l’antic Alberg de l’Estany, que allotja igualment el Centre de Tecnificació de la Federació Catalana de Ciclisme.

El COE i l’Ajuntament de Banyoles van firmar l’any 2018 un conveni perquè esportistes olímpics de diferents disciplines acudissin a Banyoles per transmetre els valors de l’olimpisme als instituts. L’acord també recollia una subvenció de l’ens esportiu per cobrir part de les despeses dels projectes ‘Natació per a tothom’ i ‘Tarda jove’, per alumnes de primària i secundària. El conveni va suposar una aportació de 25.000 € cadascun dels dos cursos signats. Però des de llavors no s’ha signat cap més acord.

Miquel Noguer ha agraït el reconeixement i ha explicat que, durant la visita, s’ha constatat que la residència d’esportistes del Centre de Tecnificació no està en les millors condicions perquè són instal·lacions envellides. Noguer apunta que ja s’està parlant amb altres administracions per afrontar una remodelació “que és necessària” que complementaria la resta d’equipaments esportius de la ciutat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text