Cultura

Pla de l'Estany

‘Això al poble no li agradarà’ aterra aquest divendres a Banyoles i Porqueres en la seva primera edició

Ràdio Banyoles

Dijous 1 de juny 2023 · 14:38

El Cívic de Porqueres acollirà a la tarda una Restart Party per aprendre a reparar aparells electrònics; i La Factoria de Banyoles estrenarà a les 20 h l’obra ‘Inert?’.

El festival ‘Això al poble no li agradarà’ arriba aquest divendres a Banyoles i Porqueres en la seva ‘edició zero’ amb dues propostes. Per una banda, el Centre Cívic de Porquers ha programat a la tarda una Restart Party per aprendre a reparar aparells electrònics espatllats; i a La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles es podrà veure l’obra ‘Inert?’ a les 20 h.

‘Això al poble no li agradarà’ és un festival que s’ha creat amb nou municipis de les comarques gironines amb l’objectiu que la gent conegui la xarxa d’equipaments culturals que tenen una programació alternativa. Comptarà amb una desena d’espectacles interdisciplinaris de teatre, dansa, arts visuals i audiovisuals; tindrà lloc entre l’1 i el 4 de juny i el tret de sortida serà demà dijous a Olot. La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Íngrid Calpe, constata que totes les programadores tenien la inquietud d’acostar propostes descentralitzades i pràctiques emergents al públic.

Restart Party al Cívic de Porqueres

El divendres de 16 h a 19:30 h, el Centre Cívic de Porqueres acollirà una Restart Party en què els assistents aprendran a reparar els seus aparells electrònics espatllats. Es tracta d’una activitat gratuïta que compta amb la col·laboració de “reparadors locals” i l’Associació Restarters BCN que ajudaran les persones assistents. La tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Banyoles, Íngrid Calpe, detalla que és una iniciativa molt estesa arreu d’Europa i Barcelona per lluitar contra l’obsolescència programada i el malbaratament electrònic.

'Iner?' a la Factoria

Al vespre, a La Factoria d’Arts Escèniques s’estrenarà a les 20 h l’obra ‘Inert?’ de la companyia Nyamnyam, una peça que mostra com es pot donar valor, significat i reutilitzar un objecte inanimat. Es tracta d’una obra per repensar la nostra relació i interdependència amb els objectes i planteja interrogants sobre com relacionar-nos de maneres més horitzontals amb ells. Pel que fa a la companyia, la configuren els artistes Iñaki Alvarez i Ariadna Rodríguez, i han fet residències artístiques a La Factoria.

La Restart Party és una activitat gratuïta i les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web del Centre Cívic; i per l’obra ‘Inert?’, es poden comprar les entrades al web de Cultura Banyoles a un preu de 10€.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text