Via pública

Banyoles

Acordonen la Providència per un despreniment superficial de la façana

Ràdio Banyoles

Dimecres 12 de gener · 14:30

L’incident no ha provocat danys personals i en els pròxims dies es farà una actuació d’urgència per evitar més despreniments, a l’espera del projecte de remodelació integral per ubicar-hi la futura biblioteca.

Uns veïns van alertar dilluns al vespre que hi havia hagut un despreniment de la façana de l’església de la Providència, a la zona de la Muralla de Banyoles. La Policia Local va acudir al lloc dels fets i va avisar els Bombers, que van acordonar la zona per seguretat.

Aquest dimarts al matí, tècnics de l’Ajuntament i un paleta han visitat l’edifici, que es troba en bon estat. El regidor d’Urbanisme, Albert Tubert, ha detallat que es tracta d’un lleu despreniment de la part superficial de la paret de l’església, l’arrebossat exterior, i no hi ha perill per a les persones, ja que la façana està en bones condicions. Tot i això, en els pròxims dies es farà una actuació d’urgència per acabar de repicar la paret i evitar més despreniments.

Projecte de la nova Biblioteca

L’actuació permetrà mantenir l’edifici a l’espera de la remodelació global prevista a la zona per ubicar-hi la futura biblioteca. L’edifici era fins fa poc titularitat del Bisbat de Girona, però l’estiu passat es va signar el conveni segons el qual l’Ajuntament ha rebut anticipadament uns 900 metres quadrats del total de la finca en forma de cessió gratuïta. L’objectiu és que el consistori pugui desenvolupar el projecte de la nova biblioteca mentre es redacta el pla de millora urbana de l’entorn, on també s’hi farà un espai verd i pisos de protecció oficial. Respecte a la biblioteca, el regidor ha detallat que ja s’ha començat a bastir el concurs d’idees per a la definició del projecte arquitectònic.

De fet, el pressupost d’aquest 2022 inclou una partida de 200.000 euros destinada a la nova biblioteca comarcal. La intenció del consistori és disposar de la maqueta del projecte definitiu abans de finals d’any.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text