Esports

Pla de l'Estany

Acord comarcal per a l’organització conjunta i coordinada de proves esportives

Ràdio Banyoles

Dimecres 28 d’abril · 14:05

El Consell del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles elaboraran un Pla integral d’esdeveniments esportius que detalli les alternatives viàries i també s’impulsaran millores a les infraestructures.

Els alcaldes dels principals municipis afectats per esdeveniments esportius que s’organitzen al Pla de l’Estany han escenificat aquest dimecres un principi d’acord per a l’organització conjunta i la millora de la coordinació. El Consell Comarcal i els serveis tècnics de l’Ajuntament de Banyoles, on s’organitzen les principals cites, elaboraran un Pla integral d’esdeveniments esportius que detalli el calendari i plantegi alternatives viàries, variant-ne els recorreguts.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Porqueres, Francesc Castañer, ha detallat que el territori queda cada vegada més tensat amb aquest tipus d’esdeveniments esportius, i cal buscar solucions i vies complementàries per afectar el mínim la mobilitat. Per altra banda, amb aquest Pla també es busca la detecció de punts perillosos per impulsar millores a les infraestructures viàries de la comarca.

Banyoles és el catalitzador de la majoria de grans proves esportives que s’organitzen a la comarca i que afecten municipis com Porqueres, Fontcoberta, Esponellà i Sant Miquel de Campmajor. És el cas de la Volta Catalunya que fa uns mesos va fer una contrarellotge al Pla de l’Estany, afectant la mobilitat de tots aquests municipis i provocant les queixes d’alguns veïns.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha agraït la complicitat dels municipis en l’organització d’aquestes proves, i ha destacat que amb aquest acord es vol millorar la planificació i la informació als veïns i veïnes.

Del que es tracta és de donar una imatge unitària de comarca i potenciar-la com a Destinació Turístico-Esportiva. En aquest sentit, cada vegada més federacions esportives aposten per fer estades i entrenaments al Pla de l’Estany, amb el retorn econòmic que això suposa. Per això, cal dotar de bones infraestructures viàries, tal com reclamen els alcaldes de municipis petits com Sant Miquel i Esponellà, Oriol Serrà i David Juan.

La pròxima prova esportiva del calendari és aquest mateix diumenge, amb l’organització del Triatló B de Banyoles, amb 360 participants que passaran pels diferents municipis en la prova ciclista.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text