Economia

Pla de l'Estany

600 empreses agrícoles i industrials del Pla de l’Estany poden optar a ajudes dels fons Next Generation

Ràdio Banyoles

Dimarts 5 d’octubre 2021 · 14:29

El Consell Comarcal ha convocat dues jornades informatives perquè aquests fons europeus de recuperació econòmica beneficiïn al màxim la comarca.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany vol donar a conèixer els fons europeus Next Generation perquè el màxim nombre de petites i mitjanes empreses de la comarca, així com particulars, puguin optar a les ajudes. Es tracta d’un Pla de recuperació per Europa que té per objectiu transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital. Els fons preveuen una injecció global de 750.000 milions d’euros en diferents línies de projectes.

Potenciar l’autoconsum, la generació distribuïda, l’emmagatzematge o la incorporació de renovables al sector industrial són alguns dels objectius dels diferents programes. El Consell Comarcal ha organitzat dues jornades informatives dirigides a empreses dels sectors industrial i agrícola per donar a conèixer els fons i els passos necessaris per acollir-se a les ajudes europees.

El conseller comarcal d’Agricultura, Promoció Rural i Economia, Oriol Serrà, ha explicat que hi ha diferents línies de subvenció, i l’objectiu de les jornades és donar-les a conèixer i posar en contacte les empreses amb les enginyeries de la comarca que puguin resoldre els dubtes tècnics.

Des del Consell destaquen que es tracta d’unes ajudes molt importants econòmicament i que representen una oportunitat única per a l’impuls de la comarca. El que busca el fons Next Generation és un canvi de paradigma cap a un model productiu enfocat al futur. En aquest sentit, el president de l’ens, Francesc Castañer, assegura que “és un tren que no es pot deixar escapar”, ja que representa una oportunitat per apostar per l’energia verda a la comarca de forma subvencionada.

Concretament, a la comarca hi ha unes 400 empreses del sector industrial i 200 agrícoles susceptibles d’acollir-se a les ajudes. Alhora, hi ha unes 13 enginyeries que participaran en les jornades per assessorar i guiar les empreses en el procés.

Les jornades informatives sobre els fons Next Generation són els dies 18 d’octubre (per al sector industrial) i 19 d’octubre (sector agrícola), a les 20 h a la sala de plens del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text