Educació

Banyoles · Pla de l'Estany

172 estudiants de la comarca han començat aquest dimarts la Selectivitat a l’INS Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dimarts 7 de juliol 2020 · 13:47

Els alumnes s’han distribuït en 15 aules amb moltes mesures de seguretat i distància en la primera experiència de selectivitat a l’institut.

 

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) han arrencat aquest dimarts a les nou del matí en un any atípic. A causa de la pandèmia, els exàmens s'han fet un mes més tard de l'habitual (cada any se solien fer a primers de juny) i amb un major nombre de seus repartides pel territori.

 

Al Pla de l’Estany, les proves s’han fet a l’Institut Pla de l’Estany, on s’han examinat 172 estudiants dels diferents centres de secundària de la comarca. El president del Tribunal 515, Francesc Feliu, ha explicat que la jornada s’ha iniciat sense incidències i molt puntual, amb totes les mesures de seguretat i distància entre alumnes.

 

Més distància, més vigilants i sense mascareta durant les proves

 

Per garantir aquestes mesures, s’ha repartit els estudiants en 15 aules, una de les quals per a alumnes amb necessitats educatives especials. Les aules són més petites que l’habitual, amb més vigilants i taules separades dos metres. Finalment, els alumnes s’han pogut treure la mascareta durant les proves, una incògnita que es va resoldre ahir.

 

Nervis tot i la flexibilització d’opcions

 

Segons han detallat alguns professors acompanyants, els alumnes han arribat a les proves amb més nervis de l’habitual. El president del Tribunal atribueix els nervis a les circumstàncies excepcionals, però assegura que no tenen raó de ser, ja que aquest any els alumnes fins i tot tenen major flexibilització d’opcions.

 

Un dia més

 

Les PAU han arrencat puntual a les 9 del matí amb la prova de Llengua castellana i literatura, i s’allargaran fins a la tarda. Enguany, els exàmens s’allargaran fins divendres, un dia més de l’habitual.

 

A les comarques gironines, més de 3.000 alumnes estan fent la Selectivitat des de deu seus descentralitzades.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text