Educació

Banyoles · Pla de l'Estany

167 estudiants dels tres instituts de Banyoles s’examinen de les PAU a l’Ins Pla de l’Estany

Ràdio Banyoles

Dimarts 8 de juny · 13:45

Les proves han començat aquest dimarts i s’allargaran fins divendres, complint tots els protocols sanitaris.

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) han arrencat aquest dimarts puntualment a les nou del matí descentralitzades en diferents seus a les comarques gironines. Igual que l’any passat, els alumnes dels tres instituts de Banyoles s’examinen a l’Institut Pla de l’Estany, on els exàmens s’han iniciat amb total normalitat i sense cap incidència. Concretament, 167 estudiants dels instituts Pere Alsius (63), Josep Brugulat (66) i Pla de l’Estany (38) estan matriculats a les PAU i, tal com ha detallat el president del tribunal, Francesc Feliu, tots s’han presentat a les proves.

De fet, aquest any els alumnes han accedit amb més temps que mai a les aules per garantir que es compleixen tots els protocols sanitaris. Les cadires estan separades amb la distància mínima i els alumnes han de portar mascareta durant totes les proves. Abans d'entrar a l'aula, els estudiants s'han desinfectat les mans amb gel hidroalcohòlic i, un cop a dins, els han recordat totes les instruccions que s'han de seguir i també l'opció que tenen els alumnes per escollir l'idioma dels qüestionaris dels exàmens.

Aquestes són les segones PAU en situació de pandèmia. L’any passat ja es van seguir uns protocols similars i ja es van descentralitzar les seus per evitar concentracions i desplaçaments d’alumnes. Un format més còmode pels estudiants, que demanen que tingui continuïtat.

Les proves han començat amb l’examen de llengua castellana i literatura, i s’allargaran fins divendres. Segons les dades de matrícula facilitades per la UdG, a les comarques gironines s’examinaran 3.644 estudiants, cosa que representa 152 alumnes més que l’any passat.

També et pot interessar

ads.skip.countdown-text
ads.skip.button-text