TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 27 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...17:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
14:00

Hora final
17:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El document s’ha aprovat a més de 160 municipis de Catalunya.

Publicitat

Política    + d'aquest tema Política » Municipal    + d'aquest tema
16/11/2012

Serinyà s’ha declarat per ple territori català lliure amb els vots en contra del PSC

 

Serinyà    + d'aquesta zona

 

Serinyà s'ha declarat per ple territori català lliure amb els vots en contra del PSC. L'Ajuntament ha aprovat aquest dimarts la moció de declaració d'independència del Principat de Catalunya de l'Assemblea Nacional Catalana.

El text aprovat fa referència al context crític que viu el país, i defensa la necessitat d'actuar "amb fermesa i en defensa dels interessos col·lectius, generant un clima de confiança i esperança pel poble català". El document també assegura que "Espanya ha demostrat la seva incapacitat per administrar els recursos públics de forma eficient i, al mateix temps, ha incomplert de forma reiterada les seves obligacions econòmiques amb el Govern de la Generalitat de Catalunya".

Per aquests i altres motius, el municipi de Serinyà es declara territori català lliure i sobirà. La moció també declara els veïns i veïnes moralment lliures de lleialtat a la corona borbònica i als seus símbols. A més, insta el Parlament de Catalunya que assumeixi la completa sobirania nacional del Principat de Catalunya i iniciï el procés per declarar i constituir l'Estat català abans de l'11 de setembre del 2014, prèvia consulta ciutadana.

L'alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, considera que l'aprovació d'aquesta moció és un gest de reconeixement a la important tasca que està fent l'Assemblea Nacional Catalana arreu del territori català.

De fet, la moció aprovada per Serinyà recull el text que l'Assemblea Nacional Catalana ha fet arribar als municipis adherits a través de les seves assemblees territorials. Un document que a la comarca també han aprovat els ajuntaments de Porqueres i Fontcoberta.

La moció ha estat aprovada al ple de l'Ajuntament de Serinyà d'aquest dimarts amb els vots a favor dels 6 regidors de l'equip de govern, d'ERC, un dels dos regidors de CiU (la portaveu no va assistir al ple), i el vot en contra de la representant del PSC.

El document ja s'ha aprovat a més de 160 municipis i a dos consells comarcals de Catalunya.

TAGS: territori, català, lliure, Serinyà

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30