TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 17 de juny del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Musical Express

i després...18:30 "Informatiu de la tarda"

PLAY
Hora inicial
17:07

Hora final
18:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Quim Hereu ha acabat el quadre aquest agost després de 13 mesos de feina.

Publicitat

Cultura » Arts Plàstiques    + d'aquest tema
05/11/2012

Quim Hereu ha acabat el quadre de 72 metres quadrats “L’estrambòtic naixement de Venus”

Arxius d'audio:

 
  •  05/11/2012

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Quim Hereu ha acabat el quadre de 72 metres quadrats "L'estrambòtic naixement de Venus". La peça, pintada a Banyoles, és la primera d'una trilogia que pretén ser l'embrió del primer museu de l'estrambotisme a Catalunya, únic al món.

L'artista gironí afincat a Banyoles Quim Hereu està buscant mecenes que vulguin contribuir en el primer museu de l'estrambotisme a Catalunya. Es tracta d'un corrent artístic iniciat a l'Empordà fa més de trenta anys pel desaparegut Joan Fuster i Gimpera, amb qui Hereu va establir una gran relació personal i artística. Com a "hereu testamentari" que és, se sent amb l'obligació de protegir aquest llegat i mantenir-lo unit, però també continuar-lo amb obra nova.

Fa poques setmanes, Hereu ha acabat el primer quadre de grans dimensions d'una trilogia que porta per nom "L'estrambòtic naixement de Venus", de 12 metres de llarg per 6 d'alt, després de tretze mesos de treball. El quadre, que ha pintat en una nau de la zona industrial de la Farga de Banyoles, representa el temps i agafa com a referent el Naixement de Venus de Botticelli. La previsió és que el gener que ve comenci el segon. Abans, però, caldrà aconseguir el suport necessari per crear la fundació. En declaracions recollides per l'ACN, Quim Hereu ha explicat que ja hi ha tot un projecte embastat en aquest sentit, i ara falta trobar persones o empreses que vulguin implicar-s'hi.

Hereu assegura que el museu de l'estrambotisme es podria fer a "qualsevol lloc del món", però "on té més raó de ser" és a Catalunya. El moviment va néixer a l'Empordà i els dos artistes que l'han impulsat són d'aquí. Quim Hereu reconeix que el camí més fàcil hauria estat vendre's l'obra a l'estranger, on ja ha trobat interessats, però considera que aquest és un projecte amb un gran potencial que s'ha de mantenir unit.

A nivell artístic, s'obre ara una nova etapa que se centrarà en l'elaboració de les dues peces que completaran la trilogia amb el mateix format de grans dimensions que les converteixen en les pintures a l'oli més grans que s'han fet mai a Catalunya. Hereu ha explicat que l'ésser humà continua essent el centre de la seva temàtica i ha avançat que la resta de quadres de la trilogia estaran dedicats al poder i a la llibertat.

TAGS: Quim, Hereu, estrambotisme, quadre, Venus

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)