TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 02 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Tampoc s’aplicarà el nou cànon de captació de l’aigua que estableix l’ACA

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
04/10/2012

L’Ajuntament de Banyoles congela la majoria de taxes i impostos de cara al 2013

Arxius d'audio:

 
  •  04/10/2012

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L'Ajuntament de Banyoles congela la majoria de taxes i impostos de cara al 2013. L'IBI baixarà un 4% respecte les ordenances d'aquest 2012 i la resta de taxes es mantenen, excepte la de l'aigua i la de cementiri. Finalment, no s'aplicarà el nou cànon de captació de l'aigua que estableix l'ACA i tampoc s'aplicarà la puja de l'IPC.

L'alcalde de Banyoles ha presentat aquest dijous les noves taxes i ordenances pel 2013, que es debatran al pròxim ple previst pel 29 d'octubre. D'una banda, i tal com es va comprometre, l'equip de govern baixarà el 4% d'IBI aplicat a les ordenances d'aquest 2012. A aquest concepte, més tard s'hi va haver de sumar el 10% d'increment decretat pel govern estatal pels anys 2012 i 2013, i ja llavors l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, es va comprometre a baixar la part establerta pel consistori i que aquest any ha comportat una puja de l'IBI del 14%. D'aquesta manera, el 2013 els ciutadans pagaran en concepte d'IBI un 4% menys que el que han pagat aquest 2012.

Pel que fa a la resta de taxes i ordenances, quedaran congelades respecte les d'aquest any, i tampoc s'aplicarà l'augment previst de l'IPC. Les úniques taxes que pujaran seran la de l'aigua, que ho farà un 4,5%, i la de cementiri, que pujarà la part proporcional a l'augment de l'IVA.

Pel que fa a la taxa de l'aigua, l'alcalde ha detallat que mentre no s'aclareixi si Banyoles ha d'acabar assumint o no el nou cànon de captació de l'aigua establert per l'ACA, aquest no s'aplicarà a les ordenances. Recordem que Banyoles ha demanat a l'ACA que reconegui l'excepcionalitat del bé comunal de l'Estany i no haver de pagar aquest gravamen.

L'alcalde ha destacat l'esforç de l'equip de govern per aplicar una pressió fiscal negativa atenent a la situació actual, i ha assegurat que mentre sigui possible la voluntat del consistori és mantenir aquesta política de contenció.

TAGS: taxes, impostos, 2013, IBI

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Dilluns de 21 h a 22 h

Dissabte 14 de novembre de 2020