TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 11 de desembre del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El traçat afectava els municipis de Palol de Revardit, Cornellà del Terri i Vilademuls.

Publicitat

Medi Ambient    + d'aquest tema Urbanisme » Obres públiques    + d'aquest tema
16/04/2012

El gasoducte Martorell-Figueres, que passa pel Pla de l’Estany, quedarà aturat a Hostalric

Arxius d'audio:

 
  •  16/04/2012

 

Cornellà del Terri    + d'aquesta zona

Palol de Revardit    + d'aquesta zona

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

Vilademuls    + d'aquesta zona

 

El gasoducte Martorell-Figueres, que passa pel Pla de l'Estany, quedarà aturat a Hostalric sense data de continuïtat. El Ministeri d'Indústria ha informat d'aquesta decisió després que l'estat francès hagi anunciat que no construirà el tram Figueres - Barbarain per interconnectar la xarxa espanyola amb l'europea.

El setembre de 2010 el Ministeri de Medi Ambient va donar el vist-i-plau al gasoducte de Martorell a Figueres, que al Pla de l'Estany afecta Palol de Revardit, Cornellà del Terri i Vilademuls. La infraestructura promoguda per Enegás, però, quedarà aturada a Hostalric sense data de continuïtat. Així ho ha reconegut el Ministeri d'Indústria, per escrit i de manera oficial, en resposta a la petició feta per l'Entesa de Sabadell, un altre dels municipis catalans afectats. Aquesta situació és conseqüència de la decisió de l'estat francès de no construir el tram del gasoducte Figueres-Barbairan per a interconnectar la xarxa gasista de l'estat espanyol amb l'europea i optar per la interconnexió a través del gasoducte de Biriatu-Larrau, al País Basc francès.

La notícia oficial encara no ha arribat als alcaldes del Pla de l'Estany. Tot i això, s'han deixat sentir les primeres valoracions. L'alcalde de Cornellà del Terri, Pere Vilà, ha valorat la notícia des de dos punts de vista diferents. D'una banda, l'aturada és positiva ja que es deixa de malmetre una part significativa del territori. Però per altra banda també és negatiu, ja que l'Ajuntament deixarà de cobrar les quotes previstes per a les expropiacions dels terrenys, que en època de crisi són uns ingressos molt favorables per a les arques municipals.

Al Pla de l'Estany, la canalització passava en paral·lel a d'altres ja existents. Segons detalla el projecte, el gasoducte havia d'arribar a Palol de Revardit per Sant Martí de la Mota, passant per El Casol, creuava la C-66, passava pel Serrat del Pi i creuava els rius Riudellots i el Marmanya, ja a Cornellà del Terri. En aquest terme municipal havia de passar pels Boscos de Sureda, creuant després el riu Terri i la carretera GI-814. En direcció nord, entrava a Vilademuls seguint el traçat de la AP-7 fins a Bàscara.

La infraestructura, de planificació estatal, tenia com a objectiu transportar gas d'Algèria a països centreeuropeus, a més d'assegurar l'abastament de gas als municipis de les comarques gironines i barcelonines. La canalització, per la qual les obres ja estaven en estat avançat al sud del territori, ha significat una inversió de 42 milions d'euros.

Les entitats naturalistes han celebrat l'aturada del gasoducte Martorell - Figueres, que asseguren afectava greument les comarques gironines.

TAGS: gaseoducte, martorell, figueres

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 10:00 a 11:00

Segon dissabte de mes

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)