TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 08 d'agost del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:00 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
00:01

Hora final
10:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El calendari s'ha presentat avui a la seu del Consorci de Benestar Social.

Publicitat

Societat » Serveis Socials    + d'aquest tema
21/12/2011

El calendari per la igualtat del Consorci de Benestar 2012 reflecteix les dones immigrants

Arxius d'audio:

 
  •  21/12/2011

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

El calendari per la igualtat del Consorci de Benestar 2012 reflecteix les dones immigrants. S'hi recullen 24 experiències, de dones que han vingut a viure a la comarca i també de les que han anat a viure a un altre país.

Aquest dimecres al matí s'ha presentat la cinquena edició del calendari per a la igualtat, que impulsa el Servei d'Atenció a les Dones del Consorci i que aquest any s'ha fet amb la col·laboració del Pla de Ciutadania i Immigració. En aquesta ocasió el calendari s'ha titulat "Dones en moviment. Quadern de viatge". L'objectiu és plasmar l'experiència de dones immigrants, tant les que han vingut a viure al Pla de l'Estany com les que han nascut aquí i ara viuen a l'estranger. Presentat en format de quadern de viatge, a cada mes podem veure les fotografies i una reflexió de les protagonistes, vinculades amb cada un dels municipis de la comarca. De fet, hi apareixen 24 persones amb un ventall d'edats, origen, situacions i experiències molt diverses.

En la presentació han parlat dues des les dones que apareixen al calendari: Huanqiu Zhang, nascuda a la Xina i que viu a Melianta; i Alba Bosch, d'Esponellà, que viu a Londres des de fa quatre anys. Així han resumit la seva experiència.

De fet, la dona estrangera que prové de més lluny és de Santiago de Xile, a més d'11 mil quilòmetres, mentre que la plaestanyina que ha emigrat més lluny és a Toluca, Mèxic. I, pel que fa a les edats, hi ha representades dones d'entre 20 i més de 90 anys.

En la presentació, el president del Consorci de Benestar, Jordi Xargay, ha remarcat la voluntat del calendari de sensibilitzar sobre la necessitat d'aconseguir la igualtat de drets i d'oportunitats entre homes i dones. En especial, aquest calendari es demostra que el procés migratori ha ajudat a les protagonistes a guanyar confiança, autoestima i tenir menys prejudicis.

També ha parlat la coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina, que ha elogiat la feina que es fa des del Consorci banyolí. A més, ha destacat que la iniciativa té una molt bona rebuda per diferents sectors de la població i és una eina útil de difusió del missatge d'igualtat.

El projecte no s'acaba amb la publicació del calendari, sinó que s'elabora també una dinàmica de treball que s'ofereix als ajuntaments per reflexionar sobre els processos migratoris protagonitzats per dones. Els exemplars d'aquest calendari es distribueixen gratuïtament a entitats, centres d'educació, serveis i equipaments dels municipis de la comarca.

TAGS: calendari, igualtat, 2012, Consorci, Benestar, Social, dones, immigrants

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)