TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 02 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La zona blava a Banyoles és una de les taxes que ha pujat, amb un augment del 5,56%.

Economia » Recaptació    + d'aquest tema
18/10/2011

Els impostos i les taxes de Banyoles s’apugen una mitjana del 2,51%

Arxius d'audio:

 
  •  18/10/2011

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els impostos i les taxes de l'Ajuntament de Banyoles s'apugen una mitjana del 2,51%, per sota de l'IPC català. L'IBI puja un 4,2%, i s'estableix una rebaixa del 50% en les taxes d'obertura de nous establiments.

El ple de l'Ajuntament de Banyoles d'ahir dilluns també va aprovar les ordenances fiscals del 2012, que no preveuen modificacions importants en el quadre tributari local. Tot i això, l'increment mitjà ponderat de tots els impostos i taxes és del 2,51%, amb una previsió d'augment per sota de l'IPC català.

Entre les taxes que més pugen, destaca la d'ocupació de la via pública, així com el servei de grua municipal, totes dues un 8%. En el primer cas, però, s'ha de tenir en compte que s'ha modificat el coeficient ja que a les terrasses dels bars s'hi ha inclòs l'espai de les estufes. Per altra banda, s'augmenta un 5,2% la taxa de subministrament d'aigua d'acord amb l'equilibri econòmic-financer, com a conseqüència dels costos i la disminució dels consums. També puja, en aquest cas un 5,56%, el preu per hora de la taxa d'estacionament de vehicles a les vies municipals; i la taxa d'escombraries augmenta a l'entorn del 0,6%. En aquest cas, es diferencien dues quotes, una pels locals i habitatges plurifamiliars, que passa de 121 a 120 euros; i una altra pels habitatges unifamiliars, que puja de 121 a 125 euros. Aquesta modificació s'ha fet d'acord amb el Consell d'Alcaldes de la comarca amb l'objectiu de tendir a una convergència de tarifes.

Pel que fa a l'IBI, puja un 4,2% la rústica i un 4,13% la urbana. La resta d'impostos, l'impost de vehicles i l'impost de construcció es congelen.

Finalment, una de les novetats és la bonificació prevista del 50% en les tarifes d'obertura de comerços, establiments i altres activitats. El regidor d'Hisenda, Lluís Butinyà, ha destacat aquesta mesura, que té com a objectiu fomentar el comerç i l'ocupació del municipi. Butinyà ha remarcat que les ordenances fiscals del 2012 preveuen una reducció de la pressió fiscal real del 0,69%, en la línia del que s'està aplicant des del 2010 amb l'objectiu de millorar les finances municipals sense que això repercuteixi en la butxaca dels ciutadans.

Igual que els pressupostos, les ordenances pel 2012 es van aprovar només amb els vots a favor de l'equip de govern. Junts per Banyoles es va abstenir, perquè asseguren que els números repercuteixen en una pressió fiscal que consideren adequada en aquests moments; mentre que la CUP i ICV van votar-hi en contra, els primers ja que consideren que no és lògic que en moments de crisi es continuïn apujant les taxes, i els ecosocialistes reiteren que es preveu una insuficient bonificació de bones pràctiques.

TAGS: impostos, taxes, ordenances, 2012, Banyoles

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Dilluns de 21 h a 22 h

Dimarts a les 20.00 h i repetició els dijous a les 12.30 h.