TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 18 de juliol del 2018

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Portada del llibre d'Àngel Vergés.

Publicitat

Cultura » Publicacions    + d'aquest tema
13/04/2011

Àngel Vergés autoedita un llibre que recull records i llegendes de Porqueres i Sant Miquel de Campmajor.

Arxius d'audio:

 
  •  13/04/2011

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Àngel Vergés ha autoeditat un llibre que recull records i llegendes de Porqueres i Sant Miquel de Campmajor explicades per dos avis. L'objectiu del volum, titulat "Quin món tan perdut!", és recuperar el patrimoni oral que la gent gran encara conserva però que està en perill de desaparèixer.

"Quin món tan perdut! Històries d'en Xico i d'en Tonet" neix de les llargues converses de l'Àngel Vergés amb en Tonet de can Gifre i el seu company de quintes, en Xico de cal Castellar. A la vora de la font de can Gifre de Falgons, els tres tertulians van compartir vivències, històries que els seus avantpassats explicaven, costums d'abans o remeis casolans, entre d'altres.

L'autor del llibre, el folklorista local Àngel Vergés, ha explicat que el volum recull un gruix d'històries reals de finals del segle XIX i principis del XX, barrejades amb una dosi de d'anècdotes o fets llegendaris. Segons Vergés, l'objectiu del treball és recuperar el gran patrimoni oral que encara es conserva a través de la gent gran.

La idea d'escriure aquest llibre va sorgir durant el treball de camp iniciat per Vergés quan se li va encarregar el recull de llegendes del Pla de l'Estany. El gruix de material que li van donar les converses amb en Xico i en Tonet van fer que l'autor valorés l'opció de publicar-les. La intenció, segons Vergés, és anar recollint tot aquest patrimoni que encara es conserva a la memòria de la gent gran de la comarca i publicar-ho en forma de llibre cada un o dos anys. En aquests moments, l'autor local treballa en la recuperació de l'arxiu de la família Alemany.

"Quin món tan perdut! Històries d'en Xico i en Tonet" ha estat editat pel propi Vergés a la col·lecció Lletres de Travertí. Josep Estarriola ha fet els dibuixos que, juntament amb una sèrie de fotografies, acompanyen els relats. La publicació es pot trobar a les llibreries locals, i se'n farà una presentació pública a Banyoles el mes de maig. El llibre ja va ser presentat a Sant Miquel de Campmajor a finals del passat mes de març.

TAGS: Publicacio, Àngel, Vergés, Quin, món, tan, perdut

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 20:00 a 21:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Divendres de 19h a 20h

Diada de Sant Jordi a la plaça Major