TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Diumenge 26 de maig del 2019

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Matí de sardanes

i després...11:00 "Hora extra"

PLAY
Hora inicial
10:00

Hora final
11:00

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La ministra de Cultura, González-Sinde, va visitar la recent estrenada Factoria.

Publicitat

Cultura » Teatre    + d'aquest tema
19/10/2010

La Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles ja ha començat les activitats

Arxius d'audio:

 
  •  19/10/2010

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

La Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles ha començat les activitats i aquest cap de setmana ha rebut la visita de la Ministra de Cultura. L'espai acull les classes de 130 alumnes de l'Aula de Teatre, permet l'assaig de quatre companyies simultàniament i vol ser un pol d'intercanvi entre disciplines artístiques.

Aprofitant la presència a la ciutat aquest dissabte de la Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde ha visitat la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles. Durant l'acte, l'arquitecte del projecte, Marc Riera, va explicar les característiques de l'espai, d'uns 1.000 metres quadrats de superfície i un pressupost d'un milió d'euros. Consta d'un soterrani amb aules i camerinos; i d'una planta baixa amb dues sales, una d'elles de grans dimensions. Actualment s'està acabant d'equipar tècnicament.

D'una banda el projecte dóna cabuda a les classes de l'Aula de Teatre de Banyoles, que es van iniciar el 4 d'octubre i on hi ha a 130 alumnes, 40 dels quals de la iniciativa Escenaris Especials. Alhora, el projecte es planteja com a espai creatiu interdisciplinar, on podran treballar-hi simultàniament fins a quatre companyies.

La regidora de Cultura, Francesca Palomeras, ha destacat que és la culminació d'un gran projecte d'arts escèniques. Amb la Factoria s'acaba un periple de 15 anys recorrent diferents emplaçaments de la ciutat perquè les companyies i l'aula tinguin un lloc d'assaig fix i que, a mig termini, sigui també un nou espai d'exhibició amb moltíssimes possibilitats.

L'Ajuntament ha encarregat el Pla Artístic i de Gestió de l'equipament al director de teatre i exalcalde Joan Solana. El document ja s'ha presentat al consistori, però encara no s'ha aprovat definitivament. Solana ha explicat que el projecte ha de cobrir, d'una banda, les necessitats de l'aula i de les companyies teatrals banyolines.

D'altra banda, Solana proposa en la seva proposta que, per consolidar la visió multidisciplinar, s'obrin convocatòries a projectes que mesclin diferents vessants artístiques per treballar a l'espai i poder crear sinergies entre alumnes, companyies i professionals. Un puntal d'aquesta aposta és que la Factoria sigui un centre que potenciï l'art digital els propers anys.

Solana ha explicat que la voluntat és que d'aquí uns mesos, es pugui oferir una programació regular a la sala petita d'obres de petit format com monòlegs o cabarets literaris. Actualment, fins a vuit companyies banyolines fan obres de teatre regularment, moltes de les quals sorgides de l'Aula de Teatre.

TAGS: Factoria, Arts, Escèniques, Aula, Teatre, González-Sinde, Solana

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diumenges de 10:00 a 11:00

Dimarts de 21:00 a 22:00 i dimecres de 12:30 a 13:30 (reposició)

Últim dilluns de mes