TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dilluns 26 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La iniciativa ha estat impulsada per la Plataforma per l'Autodeterminació al PE.

Publicitat

Política » Comarcal    + d'aquest tema
18/08/2010

Els municipis del Pla de l’Estany rebutgen en bloc la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut

Arxius d'audio:

 
  •  18/08/2010

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

Els municipis del Pla de l'Estany rebutgen en bloc la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut de Catalunya. Els ajuntaments han aprovat les darreres setmanes diverses mocions en què manifesten aquest desacord i insten al Parlament a iniciar un procés democràtic perquè Catalunya assoleixi la seva independència nacional.

Entre finals de juliol i la primera quinzena d'agost, els 11 ajuntaments del Pla de l'Estany han aprovat diverses mocions per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional del dia 28 de juny de 2010. Consideren que exclou de la constitució "la voluntat del poble català" i planteja un problema de "legitimitats democràtiques". La iniciativa va ser proposada fa unes setmanes per la Plataforma per l'Autodeterminació del Pla de l'Estany, i els municipis de la comarca l'han recolzada amb algunes variants. Un dels responsables de l'entitat, Isidre Palmada, ha destacat que, igual com ja va passar amb la consulta independentista de finals de l'any passat, es tracta de la primera comarca que es declara conjuntament en contra de la sentència del Tribunal Constitucional.

La majoria de mocions aprovades pels ajuntaments ha adoptat la fórmula proposada per la Plataforma. Es tracta de la mateixa que va aprovar l'Ajuntament de Port de la Selva, en què el municipi es declarava "moralment exclòs de l'àmbit de la constitució espanyola". En alguns municipis, però, com és el cas de Banyoles i Serinyà, on els plens estan integrats per més de dos grups polítics, s'han aprovat variants d'aquesta moció, consensuades entre tots els partits.

Tots els municipis, però, insten al Parlament " a iniciar un procés democràtic perquè Catalunya assoleixi la seva independència nacional", a "iniciar un procés democràtic per a la celebració d'un referèndum", i a "defensar el dret d'autodeterminació". A més, els ajuntaments del Pla de l'Estany demanen als ciutadans del seu municipi que es mobilitzin en contra de la sentència i de les seves repercussions.

En aquest sentit, la Plataforma per l'Autodeterminació del Pla de l'Estany preveu continuar treballant per consolidar la idea d'independència a la comarca, considerant que "l'única opció viable pel poble català és la seva ruptura amb l'estat".

La Plataforma per l'Autodeterminació del Pla de l'Estany es va constituir a finals de 2009, amb l'objectiu de promoure la consulta popular sobre la independència de Catalunya que es va fer a la comarca el 13 de desembre de l'any passat.

TAGS: moció, ajuntaments, Plataforma, moralment, exclòs, sentència, estatut

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)

Dilluns de 21 h a 22 h

Dimarts a les 20.00 h i repetició els dijous a les 12.30 h.