TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 06 de juny del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
El projecte, pressupostat en 1.020.000 euros, serà finançat al 50% per la Unió Europea.

Publicitat

Medi Ambient » Estany    + d'aquest tema
06/08/2009

El segon projecte Life atorgat suposarà una inversió econòmica de més d'un milió d'euros

Arxius d'audio:

 
  •  06/08/2009

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El segon projecte Life atorgat suposarà una inversió econòmica de més d'un milió d'euros, que serviran bàsicament per repoblar l'Estany de peixos autòctons. Els alcaldes de Banyoles i Porqueres han destacat la importància del projecte, desestimat a la convocatòria de l'any passat, que aposta per la divulgació com a punt important.

Els diners es repartiran en tres anys. Les actuacions començaran el gener de 2010 i finalitzaran el novembre de 2013. Els principals objectius del nou projecte, a banda de l'eliminació de les espècies de peixos exòtics de l'Estany, són la recuperació de la flora autòctona a les zones on no es va actuar en el primer Life i la divulgació del projecte arreu d'Europa. El president del Consorci i alcalde de Porqueres, Salvador Ros, ha destacat que un dels punts més importants per haver rebut la subvenció ha estat el fet de ser un projecte "demostratiu". Segons Ros, un dels principals errors del primer Life va ser "no saber-lo vendre", i en aquest sentit en aquest projecte s'aposta per la divulgació com a punt important. Per la seva banda, l'alcalde de Banyoles i vicepresident del Consorci, Miquel Noguer, s'ha mostrat molt satisfet per haver rebut aquesta ajuda per segona vegada, cosa que avala els bons resultats obtinguts amb el primer projecte Life que es va atorgar el 2003.

El projecte, pressupostat en 1 milió 20 mil euros, serà finançat al 50% per la Unió Europea, el Consorci de l'Estany hi aportarà 122 mil euros, 60 mil aniran a càrrec dels ajuntaments de Banyoles i Porqueres, 240 mil els aportarà el departament de Medi Ambient de la Generalitat, 24 mil l'Agència Catalana de l'Aigua i finalment, 4 mil més aniran a càrrec d'Aigües de Banyoles. En aquest sentit, Noguer ha destacat la forta aposta de les diferents institucions en aquest projecte, cosa que suposa una gran "responsabilitat" per la ciutat.

Entre les actuacions més destacades en el primer projecte Life, que va entrar en vigor el 2003 amb una dotació de 850 mil euros, destaca la creació de llacunes, les mesures de protecció mediambientals i els itineraris a l'entorn de la conca lacustre.

TAGS: segon, Projecte, Life, Estany, peixos, autòctons

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Primer dissabte de mes

Dilluns de 21 h a 22 h