TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimarts 25 de febrer del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Servei de notícies

i després...10:10 "Musical Express"/ properes notícies 11:30 "Servei de notícies"

PLAY
Hora inicial
10:00

Hora final
10:10

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Salvador Ros i Miquel Noguer a la presentació del segon Projecte Life.

Publicitat

Medi Ambient » Estany    + d'aquest tema
06/08/2009

El Consorci de l'Estany de Banyoles eliminarà les espècies de peixos exòtiques que hi ha a l'estany

Arxius d'audio:

 
  •  06/08/2009

 

Banyoles    + d'aquesta zona

Porqueres    + d'aquesta zona

 

El Consorci de l'Estany de Banyoles eliminarà les espècies de peixos exòtiques que hi ha a l'estany a través de pesques intensives. El 98% de les espècies de peixos de la conca lacustre són exòtiques, i per això aquest és el principal objectiu que recull el segon Projecte Life, que ha estat atorgat per la Unió Europea.

La perca americana o black bass i la gambússia, totes dues originàries d'Amèrica, són les espècies que dominen actualment a l'Estany de Banyoles. Per contra, espècies autòctones com el barb o les anàiades o musclos d'aigua dolça, s'han gairebé extingit. Amb l'objectiu d'invertir aquesta situació, el Consorci de l'Estany desenvoluparà des de principis de 2010 i fins al novembre de 2013 el segon Projecte Life atorgat per la Unió Europea. El president del Consorci de l'Estany, Salvador Ros, ha afirmat que actualment el 98% de les espècies de fauna que habiten a l'estany són foranes, i aquest serà el principal punt en què s'actuarà amb aquesta nova subvenció europea.

Ros ha explicat que s'ha pogut observar que les espècies exòtiques estan alterant greument l'ecosistema de l'estany. El president del Consorci de l'Estany ha posat com a exemple les algues que s'estan expandint de forma espectacular en algunes zones de l'estany, o les tortugues exòtiques que sovint llencen els ciutadans de la ciutat. Sense comptar la facilitat de reproducció que tenen els peixos americans com la perca, el peix sol o la gambússia. El sistema que s'utilitzarà per a la captura seran les pesques selectives i la progressiva reintroducció de la població de peixos autòctons.

El projecte compta amb el suport d'entitats naturalistes com Limnos o l'Escola de Natura de Banyoles, així com el Museu Darder, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l'Associació de Pesca Local i la Federació Catalana de Pesca

TAGS: eliminaran, peixos, exòtics, Estany, Projecte, Life

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes de 14:00h a 15:00h

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00