TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 05 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L'equip de govern va acusar a ERC de mala gestió en el projecte del gimnàs de la Vila.

Educació » Equipaments    + d'aquest tema Urbanisme » Urbanisme    + d'aquest tema
30/09/2008

L’equip de govern retreu a ERC la mala gestió feta per desencallar la construcció del gimnàs de la Vila

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

L'equip de govern va retreure ahir a Esquerra Republicana la mala gestió feta per desencallar la construcció del gimnàs de la Vila. El grup republicà va reconèixer l'error, tot i que assegura que en aquell moment era l'única solució possible, i va lamentar que amb l'acord actual es perdin 200 metres quadrats de pati.

El procés per construir el gimnàs de l'escola Baldiri Reixach de Banyoles comença a encarrilar-se. L'Ajuntament va aprovar al ple d'ahir un conveni subvencional amb el Departament d'Educació per a la redacció del projecte bàsic i d'execució i els estudis pertinents per tal de dur a terme les obres. La qüestió, però, va tornar a generar debat. L'anterior equip de govern, d'Esquerra Republicana, preveia construir l'equipament a uns terrenys del carrer Sant Martirià propietat d'un particular. Aquest els va cedir a canvi d'una permuta amb un altre terreny a la zona de l'UP5, però finalment no es va fer efectiva, ja que la zona no es va acabar desenvolupant urbanísticament. El conveni, signat el 2002, especificava que si abans del 2004 no s'havia fet el canvi de terrenys, el particular rebria una indemnització de 30 mil euros anuals, corresponents al 10% del valor de la propietat. Fins al moment, el propietari del solar del carrer Sant Martirià encara no ha exigit el cobrament de la permuta, i l'actual equip de govern està negociant ara una solució. El regidor d'Urbanisme, Jordi Bosch "Barraca", ha criticat aquesta "mala gestió" d'Esquerra, que ha suposat un deute fins al moment de 120.000 euros per a les arques municipals.

Els republicans, per la seva banda, han defensat que la decisió que es va prendre era l'única via possible en aquell moment per desencallar la qüestió del gimnàs. La regidora d'Esquerra Eulàlia Turró, ha argumentat que l'objectiu de la signatura d'aquest conveni era no afectar el pati de l'escola, i ha lamentat que amb l'acord actual aquest fet no es té en compte.

La construcció del gimnàs de la Vila era una reivindicació des de fa una quinzena d'anys, i finalment es construirà al pati de l'escola, ocupant uns 200 metres quadrats. Es preveu que l'obra, pressupostada en 300 mil euros, estigui enllestida a mitjans setembre de l'any vinent, quan tindrà lloc l'acte de cloenda del cinquantenari del CEIP Baldiri Reixach.

Precisament, en el ple d'ahir es va desestimar la tramitació dels projectes urbanístics de l'UP5 i l'UP8, elaborats per l'anterior equip de govern. Mentre que el consistori insisteix en la suspensió d'aquests projectes per part d'Urbanisme, els republicans asseguren que es tracta d'una qüestió de contraposició de models.

TAGS: Gimnàs, Baldiri, Reixach, UP-5, Turró, Bosch

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Divendres de 19h a 20h

Dimecres a les 21.00 h i repetició dijous a les 11.30 h, cada 15 dies

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00