TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Divendres 23 d'octubre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Mapa provisional de la distribució de vegueries (www.vegueries.com).

Publicitat

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema Política » Política    + d'aquest tema
07/08/2008

La Generalitat vol que les municipals del 2011 serveixin també per decidir els dirigents de les vegueries

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

La Generalitat vol que les eleccions municipals del 2011 serveixin també per decidir els dirigents de les vegueries. El Pla de l'Estany estarà integrat a la vegueria de Girona i l'objectiu del Govern és que substitueixin les actuals diputacions, reorganitzant el territori català en set o vuit regions diferents.

El Govern català té la intenció que el 2011 les vegueries siguin una realitat. En una entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies, el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha reiterat que la nova ordenació territorial és una prioritat en aquesta legislatura. Ausàs argumenta que es vol dibuixar "una administració més àgil, funcional i pròxima als ciutadans". De moment hi ha acord per crear com a mínim set vegueries que cobriran tot el principat, tot i que s'està estudiant que el Penedès tingui vegueria pròpia. El que sí ha aclarit Jordi Ausàs és que les eleccions municipals de 2011 serviran per elegir també els responsables de dirigir les vegueries.

El Pla de l'Estany entrarà a formar part de la vegueria de Girona, que tindrà uns límits molt semblants a l'actual província. Respecte als consells comarcals, Ausàs ha remarcat que "continuaran existint, però perdran pes polític" i ha detallat que "serà un consell d'alcaldes", amb un òrgan bàsicament de gestió. A més, el conseller ha apuntat que "les vegueries i les diputacions no són compatibles" i que el consell de vegueries "substituirà la diputació provincial". L'objectiu és reconèixer uns territoris "amb unes característiques específiques i homogènies".

La nova ordenació territorial es durà a terme basant-se en dos marcs legals: basant-se en la Llei de Governs Locals i la Llei de Transició de les Diputacions a les Vegueries.

TAGS: Vegueries, 2011, Eleccions

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Segon dissabte de mes

De dilluns a dijous de 22:00 a 22:30. Divendres de 22:00 a 23:00

Dimecres a les 21.00 h i repetició dijous a les 11.30 h, cada 15 dies