TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 16 de gener del 2021

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La torre s’ha anat deteriorant pel pas del temps i la humitat de l’aigua.

Urbanisme » Urbanisme    + d'aquest tema
13/01/2021

L’Ajuntament rehabilitarà la torre d’arribada de rem a l’Estany

Arxius d'audio:

 
  •  13/01/2021

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Una subvenció del Consejo Superior de Deportes cobreix els 83.500 euros d’inversió per fer una actuació global i substituir els elements més desgastats de l’edifici, construït el 2004.

 

L’Ajuntament de Banyoles ha adjudicat a l’empresa Rehatec Zenit la rehabilitació de la torre d’arribada del camp de regates de rem de l’Estany. Es tracta d’un projecte, adjudicat per 83.490 euros, per solucionar i reparar les patologies que s’han trobat en l’edificació de fusta, que s’ha anat deteriorant pel pas del temps i la humitat de l’aigua.

 

El regidor d’Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert, ha detallat que des de la seva construcció no s’havia fet cap actuació global a la torre, més enllà d’un mínim manteniment. Ara s’aprofitarà una subvenció del Consejo Superior de Deportes que cobreix tota la inversió per fer una rentada de cara general a l’edifici.

 

L’actuació solucionarà els problemes de fongs que malmeten la fusta d’alguns pilars i també als esglaons, on ja se separen les fibres de la fusta. Es canviaran algunes bigues del voladís que dona a l’Estany, així com les tanques metàl·liques anticaiguda. El paviment de la coberta està en mal estat i hi ha problemes de filtracions que han afectat el paviment interior, també desgastat pel sol. Per això es canviarà la impermeabilització i els paviments, així com tots els vidres per millorar la protecció solar de l’interior. A més es farà un tractament especial a tots els elements de fusteria i un repàs de pintura als elements metàl·lics. Així mateix es millorarà el sistema de comunicacions.

 

Construït pel Mundial de rem del 2004

 

La torre, projectada pels arquitectes Josep Cargol i Ricard Turon, forma part de la zona d’arribada del camp de regates que es va construir per la celebració del Mundial de rem del 2004 i que també inclouen les grades vegetals que hi ha a la zona. Des d’aleshores, la torre és utilitzada els dies de competició pels àrbitres per controlar les arribades, i els visitants la utilitzen com a mirador de la zona lacustre la resta de dies.

 

Està previst que les obres s’allarguin uns tres mesos, però el regidor assegura que no s’haurà de limitar el pas per la zona perquè només s’actuarà a l’estructura.

 

L’Ajuntament també ha aprovat un manual d’ús de l’edifici i un pla de manteniment que es durà a terme quan s’hagi fet la rehabilitació.

TAGS: torre, rem

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)

Els últims dimecres de mes de 19h a 20h