TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 16 de gener del 2021

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
La inauguració oficial de les noves dependències va tenir lloc el passat 23 d’octubre.

Policial » Policial    + d'aquest tema
03/12/2020

El Sindicat de Mossos reitera les crítiques a les noves dependències policials de Banyoles per manca d’espai

Arxius d'audio:

 
  •  03/12/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Qualifiquen el projecte de “pífia i nyap” i consideren que els nous espais estan mal distribuïts i no són una comissaria.

 

El Sindicat de Mossos d’Esquadra ha adreçat un escrit de queixa a la Direcció General de Policia amb relació a les noves dependències dels Mossos a Banyoles. Asseguren que les noves instal·lacions beneficien només 7 persones, entre comandaments, administratives i especialitats, que tenen la seva zona de treball als nous espais; mentre que la resta de la plantilla, 46 persones més, han de compartir les dependències de la Policia Local. Un edifici que es va inaugurar el juliol de 2017 i que es va fer, segons afirmen, pensant en la plantilla habitual del cos, que actualment és de 33 persones.

 

Per això, qualifiquen el projecte de “nyap, bunyol i pífia”, i asseguren que “no es pot anomenar comissaria, perquè no ho és”. En aquest sentit, lamenten que “les administracions no han tingut la suficient capacitat per dialogar, planificar i consensuar criteris de caràcter tècnic-policial i estructurals”. A més, sostenen que “l’únic que tenen de col·laboració i coordinació els dos edificis és que estan units per un passadís i una porta”.

 

"Recepció petita i mal ubicada" i "deficències de seguretat"

 

El Sindicat de Mossos d’Esquadra critica, entre altres, que la recepció és petita, mal ubicada i amb deficiències de seguretat; que el menjador i els vestidors d’homes són insuficients; i que les mesures de seguretat exteriors són “lamentablement impròpies i extremadament indignants”. Així ho detallava a finals d’estiu el portaveu del sindicat, Andreu Ramos.

 

La inauguració oficial de les noves dependències policials va tenir lloc el passat 23 d’octubre, en un acte amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que va posar la comissaria de Banyoles com a exemple del futur de la seguretat a Catalunya, basat en la suma d’esforços i coordinació entre cossos policials.

 

El director de la Policia assegurava que estava resolt

 

El mateix dia de la inauguració, preguntat per aquestes queixes per part del Sindicat de Mossos, el director general de la Policia, Pere Ferrer, les atribuïa a la situació de pandèmia i al fet d’haver de conviure amb les obres, però assegurava que ja s’havien resolt.

 

Des del Sindicat, per contra, refermen la seva crítica, i acaben lamentant que “la despesa pública en infraestructures es continua fent més per la imatge i el crèdit polític, i no per efectivitat, professionalitat i eficiència econòmica ”.

TAGS: comissaria

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 10:10 a 11:30 i de 17:07 18:30

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.

De dilluns a divendres a les 10:00, a les 11:30 i a les 17:00