TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 02 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
El document s’ha tirat enrere per segona vegada consecutiva.

Urbanisme » Ordenació territori    + d'aquest tema
20/11/2020

El POUM de Sant Miquel de Campmajor, encallat novament a Urbanisme

Arxius d'audio:

 
  •  20/11/2020

 

Sant Miquel de Campmajor    + d'aquesta zona

 

El document s’ha tirat enrere per segona vegada consecutiva per qualificació d’equipaments a l’entorn de la carretera i per la necessitat d’un pla d’inundabilitat al municipi.

 

Una vegada més el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Miquel de Campmajor ha quedat encallat a la Comissió d’Urbanisme. El document no s’ha pogut tirar endavant perquè el Departament demana dues rectificacions al document presentat.

 

D’una banda, la normativa de carreteres prohibeix noves edificacions i modificacions de les ja existents a menys de 25 metres de la GI-524 i això afecta directament a la zona d’equipaments municipals, que no es podria modificar. A més, des de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han demanat un pla d’inundabilitat del municipi. L’alcalde de Sant Miquel, Oriol Serrà, ha lamentat que en cap de les reunions que s’havien fet anteriorment a la presentació del pla s’hagués parlat de la sol·licitud de l’ACA d’incloure un pla hidrològic al POUM.

 

Actualment, l’Ajuntament ha demanat un pressupost del pla hidrològic que els demana l’ACA i un cop el tinguin es farà una valoració en una reunió amb Urbanisme per veure fins a quin punt és necessari. L’objectiu és que es pugui garantir que amb la presentació del pla d’inundabilitat i la modificació de la carretera es pugui aprovar finalment el POUM.

 

Lluita contra la despoblació

 

Serrà ha criticat la manca d’unes normatives específiques per als municipis petits, ja que les regulacions generals sovint són contradictòries. L’alcalde considera que aquestes mesures incentiven el despoblament i el desequilibri territorial i, afegeix, que cal que els habitants puguin treballar al municipi perquè és la millor manera d’arrelar-los.

 

Rehabilitació dels masos

 

L’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor vol treballar de forma paral·lela al POUM en un catàleg de masies per tal de rehabilitar i recuperar els masos que estan en desús o esfondrats al municipi.

 

POUM encallat

 

El procés del nou POUM del municipi va arrencar el 2003 i des de llavors ha passat per diverses etapes. El mes de febrer d’aquest any semblava que havia de ser aprovat, però finalment s’haurà de sotmetre a noves modificacions amb l’esperança d’aprovar-lo pròximament.

TAGS: campmajor, POUM

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 10 h

Cada 15 dies, els divendres a les 21h.