TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 02 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
L’ajuntament, a través de la Diputació de Girona, aquest any hi destina uns 23.100 €.

Cultura » Arqueologia    + d'aquest tema Cultura » Patrimoni    + d'aquest tema
19/11/2020

Esponellà reprèn els treballs de restauració del Castell

Arxius d'audio:

 
  •  19/11/2020

 

Esponellà    + d'aquesta zona

 

Arqueòlegs i paletes treballen conjuntament per consolidar un tram de muralla, buscar restes de l’antiga capella i continuar definint les estances del recinte.

 

Aquesta setmana s’han reprès els treballs per continuar excavant, descobrint i consolidant el Castell d’Esponellà, construït el segle XI i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Des del 2013, cada any el recinte té una intervenció professional per avançar en la seva restauració i aquest 2020 l’ajuntament, a través de la Diputació de Girona, hi destina uns 23.100 euros.

 

L’alcalde d’Esponellà, David Juan, ha detallat que l’actuació té dos objectius. D’una banda, continuar excavant i descobrint les estances del castell, la seva distribució i els usos que ha tingut; i de l’altra, consolidar els elements ja excavats perquè perdurin i siguin segurs de visitar en un futur.

 

Es busca la capella

 

L’actuació arqueològica i de paleteria prioritzarà la búsqueda de l’antiga capella on possiblement s’ubica, consolidar parets i murs del costat oest, assegurar un tram de muralla sud i anar rejuntant trams ja definits. A més, es col·locaran reixes metàl·liques de protecció dels accessos als dipòsits que han sortit en les últimes intervencions i baranes de protecció de caigudes en altres punts.

 

David Juan ha assenyalat la dificultat de definir els treballs perquè es van adaptant als descobriments que es van fent sobre el terreny.

 

Aquesta actuació s’havia de fer el mes de juliol però s’ha hagut de posposar per la pandèmia i s’acabarà abans de final d’any.

 

Jornada del Castell, l’any vinent

 

La pandèmia no ha permès dur a terme l’habitual camp de treball a l’estiu. Per substituir-la es va organitzar una jornada de voluntariat ciutadà i que s’havia previst el mes d’octubre, però les restriccions de la segona onada no van permetre dur-la a terme. L’objectiu de l’ajuntament quan l’evolució de la Covid-19 ho permeti és organitzar la ‘Jornada del Castell’ i establir-la cada any per involucrar més els veïns en la descoberta i preservació del patrimoni municipal.

 

TAGS: castell

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00

Dijous de 22h a 23h

Diumenges de 12:00 a 13:00 i divendres de 12:30 a 13:30 (reposició)