TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dissabte 16 de gener del 2021

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
L'aparell mesura el CO₂ per estudiar la concentració de diòxid de carboni a les aules.

Educació » Educació    + d'aquest tema Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
11/11/2020

L’Ins Pla de l’Estany constata la importància de ventilar les aules amb un nou aparell mesurador de CO₂

Arxius d'audio:

 
  •  11/11/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Els resultats demostren que la qualitat de l’aire és millor si hi ha ventilació encreuada de portes i finestres durant la classe, i quan es redueix el nombre d’alumnes.

 

L’institut Pla de l’Estany de Banyoles ha adquirit un mesurador de CO₂ per estudiar la concentració de diòxid de carboni a les aules i saber, d’aquesta manera, si estan prou ventilades.

 

L’estudi, promogut pel professor de matemàtiques del centre Jordi Lagares, es basa en les afirmacions científiques segons les quals la Covid-19 es propaga pels aerosols de l’aire. Com que no és possible mesurar la quantitat de virus que hi ha en l’aire, el professor utilitza de referent el diòxid de carboni (CO₂), que determina quan renovat està l’aire d’un local.

 

Segons detalla Lagares, a l’exterior el nivell de diòxid de carboni sol ser d’entre 400 i 500 ppm (parts per milió), i es considera que fins a 700 ppm l’espai està ben ventilat. Amb el nou aparell mesurador, han pogut comprovar empíricament que quan les portes i finestres de l’aula estan tancades la concentració de CO₂ puja considerablement.

 

Prendre consciència de la importància de la ventilació

 

L’aparell registra automàticament les dades i genera una gràfica que permet als alumnes adonar-se dels canvis que es produeixen en la ventilació de l’aula de forma molt visual. D’aquesta manera, prenen consciència de la importància de ventilar l’ambient com un element més de protecció de cara a minimitzar els contagis de Covid.

 

Els resultats obtinguts fins ara amb l’aparell també mostren que el nombre d’alumnes també s’ha de tenir en compte, i quants més estudiants hi ha en una aula, més puja la concentració de diòxid de carboni. També constaten que el protocol del Departament d’Educació de ventilar només al començament i final de cada classe és insuficient, i proposen mantenir portes i finestres obertes fins i tot a l’hivern.

TAGS: covid, ventilació, ins

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 10 h

Divendres a les 21.00 h, cada 15 dies, i reposició els dilluns a les 11.30 h.

Divendres de 20:00 a 21:00 i dimarts de 19:00 a 20:00 (reposició)