TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 02 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
La restauració ja va haver de prohibir l'entrada als locals fa 15 dies.

Economia » Comerç    + d'aquest tema Societat » Sanitat, Salut    + d'aquest tema
30/10/2020

L’enduriment de les mesures de prevenció per la Covid-19 deixa tocats el comerç i la restauració

Arxius d'audio:

 
  •  30/10/2020

 

Banyoles    + d'aquesta zona

 

Davant l’enduriment de les restriccions per la segona onada de la pandèmia, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme veu incoherències i poc sentit a les accions de la Generalitat.

 

El sector del comerç i la restauració ha rebut un nou cop amb l’enduriment de les mesures per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Després que fa unes setmanes s’anunciés el tancament de bars i restaurants, el govern ha decidit endurir les restriccions per la segona onada.

 

Mesures per la segona onada

 

Concretament, s’ha decidit tancar centres i recintes comercials, tot i que es poden obrir botigues d’alimentació i de productes essencials i de primera necessitat (farmàcies, òptiques, veterinaris, ortopèdies i higiene). Pel que fa al comerç al detall que no sigui ni d’alimentació ni essencial i que tingui una superfície de menys de 800 m2, podran obrir amb una limitació de l’aforament al 30%.

 

També hauran de tancar els establiments d’estètica, tret dels del sector sociosanitari. La Generalitat permetrà la recollida al local de comandes per Internet o per telèfon tal com ho estaven fent bars i restaurants des de fa unes setmanes. En aquest sentit, el sector de l'hostaleria haurà de continuar amb la persiana abaixada però amb la possibilitat d’allargar el lliurament a domicili fins a les 11 de la nit.

 

La presidenta de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Dolors Busquets, ha explicat que tot i que poden tenir obert, el confinament per municipis del cap de setmana els “talla una mica les ales”. Busquets ha criticat una manca de coherència en l’actuació del Govern català i ha assegurat que hi ha un cert punt de desesperació en el sector.

 

Ajuts de la Generalitat

 

Davant l’enduriment de les mesures i la inestabilitat actual, el Govern de la Generalitat ha anunciat un nou paquet d’ajudes de més de 200 milions d’euros per als sectors més afectats per les restriccions. En concret, hi haurà una línia addicional de 50 milions d’euros per a la restauració i l’estètica, que se sumen als 40 milions anunciats fa 15 dies.

 

Sobre els ajuts atorgats pel govern català, Dolors Busquets ha explicat que s’ha produït una certa situació de col·lapse a l’hora de demanar les ajudes de la Generalitat que s’han sumat amb un augment en la taxa dels autònoms aprovada el 2018. Tot i això, la presidenta de l’Associació ha reconegut que des de l’Ajuntament de Banyoles s’han posat en contacte amb ells i que estan rebent el seu suport en moments d’incertesa.

 

Les mesures establertes per la Generalitat per al sector del comerç i la restauració han entrat en vigor aquest divendres i se sumen al confinament perimetral durant els caps de setmana i la suspensió de les activitats culturals i extraescolars.

TAGS: confinament, comerç

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Dijous de 20:00 a 21:00

Tercer dissabte de mes de 12:00 a 13:00