TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dijous 03 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Informatiu Nit

PLAY
Hora inicial
23:00

Hora final
23:30

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Fotografia
Les actuacions tenen un pressupost de 27.000€, a càrrec de la Diputació de Girona.

Medi Ambient » Estany    + d'aquest tema
28/10/2020

El Consorci de l’Estany inicia les actuacions per millorar l’ús públic de la Platja d’Espolla

Arxius d'audio:

 
  •  28/10/2020

 

Fontcoberta    + d'aquesta zona

 

Les actuacions, subvencionades per la Diputació de Girona, tenen un pressupost de 27.000€ i afectaran l’accés als camins públics de l’entorn de la l’espai natural protegit.

 

Els ajuntaments de Fontcoberta i Porqueres estan duent a terme des de dimarts actuacions de regulació de l’ús públic a la Platja d’Espolla. L’objectiu principal de les millores coordinades i gestionades pel Consorci de l’Estany és minimitzar l’impacte dels visitants a l’àrea que és altament sensible, i de fet està catalogada com a Espai Natural Protegit.

 

Treballs a la zona

 

Els treballs, que està previst que s’allarguin un mes, afectaran els camins públics de la zona, que quedaran tallats mentre durin les obres. El director del Consorci, Albert Tubert, ha explicat que com a actuacions de millora s’instal·laran tanques delimitadores per marcar els itineraris i es col·locaran panells informatius amb els usos i normes. A més, Tubert ha detallat que es reordenarà l’aparcament, es regularà el trànsit de vehicles rodats i es farà una nova passera per endreçar l’espai.

 

El creixent interès per gaudir de l’espai ha fet necessari la regulació de l’ús públic de la Platja per compatibilitzar-ho amb la seva conservació. Tubert ha reconegut que fa 20 anys no hauria fet falta cap actuació, però amb l’increment de visitants a la zona ha calgut reendreçar l’espai sense malmetre l’entorn.

 

Subvenció de la Diputació de Girona

 

El cost de les intervencions que s’executaran és de 17.464,99€ per part de l’ajuntament de Fontcoberta i de 10.436,84€ per part de l’ajuntament de Porqueres. Les actuacions es poden portar a terme amb dos ajuts diferents atorgats per part de la Diputació de Girona. Concretament, a través de les subvencions per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural en espais d’interès natural.

 

Els imports de l’ajut són per una banda, de 10.000€ a l’ajuntament de Fontcoberta i per altra, de 9.393,17€ a l’ajuntament de Porqueres. Durant l’execució de les obres els camins públics del sector poden quedar tallats al pas de vehicles. Quan sigui possible se senyalitzarà la ruta alternativa.

 

TAGS: Espolla, Consorci

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Diada de Sant Jordi a la plaça Major

Diumenges de 10:00 a 11:00

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)