TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 02 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Destacada
Fotografia
Segons el consistori "és un primer pas cap a una millora progressiva del servei".

Medi Ambient » Residus, Reciclatge    + d'aquest tema
28/10/2020

Porqueres estableix una taxa de recollida de residus variable en funció de la participació

Arxius d'audio:

 
  •  28/10/2020

 

Porqueres    + d'aquesta zona

 

L’Ajuntament vol “premiar” qui més recicla i estableix un gravamen en funció de com participa cada habitatge en el servei de recollida porta a porta.

 

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat per ple aquest dimarts les ordenances fiscals pel 2021, que es mantenen respecte a les actuals però incorporen diverses modificacions. El canvi més destacat es produeix en la taxa per al servei de gestió de residus municipals, en què s’estableix un sistema de pagament per participació. D’aquesta manera, cada habitatge pagarà un import o un altre en funció de com participa en el servei de recollida porta a porta.

 

Concretament, la taxa s’estableix per la suma de dos trams, un per a les aportacions anuals de fracció orgànica, i un altre per al nombre d’aportacions d’envasos lleugers. En el primer tram, s’estableix una taxa de 80 euros per a les llars que facin més de 78 aportacions a l’any, 90 euros per a qui en faci entre 13 i 78, i 150 euros per a les llars que facin menys de 12 aportacions a l’any. Pel que fa al tram 2, els habitatges que facin més de 20 aportacions a l’any pagaran 50 euros, i els que en facin menys de 20, 80 euros.

 

Per altra banda, s’estableixen unes quotes anuals fixes per als habitatges en nuclis disseminats (135 euros), els habitatges buits acreditats (130 euros), i els habitatges amb un sol resident empadronat (130 euros), que pagaran la taxa més baixa.

 

Taxa “més justa” pels que reciclen bé

 

El regidor de Medi Ambient, Jordi Burch, ha detallat que la nova licitació del contracte de recollida que es farà a finals d’any suposava un increment del preu del servei i no veien “just” aplicar una puja generalitzada. Per això, han cregut convenient tirar endavant aquesta modificació a l’ordenança en funció de la participació. D’aquesta manera, a aquelles famílies que utilitzen correctament el porta a porta no s’apujarà la taxa, però sí que s’encarirà per a aquelles que no l’utilitzen correctament.

 

Marge de millora

 

El regidor ha reconegut que “no és la taxa que voldríem”, però és “més justa” que la que hi havia fins ara. En aquest sentit, creu que és un primer pas cap a una millora progressiva del servei que inclogui més variables o més trams.

 

L’Ajuntament recorda que gràcies al nou sistema porta a porta a Porqueres s’ha passat de recollir selectivament el 43% dels residus a un 81% el 2019.

 

Modificacions a l’IBI i l’ICIO

 

Les ordenances fiscals pel 2021 a Porqueres s’han aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (IdP) i els vots en contra dels dos regidors a l’oposició (JxP). Les noves ordenances també preveuen una bonificació del 20% de la quota de l’IBI per aquells habitatges que tinguin instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltàica i que compleixin una sèrie de requisits. Per altra banda, l’Impost de Construccions i Obres (ICIO) augmenta el tipus de gravamen, passant d’un 2,5 a 3 punts.

TAGS: reciclatge, porta

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

.

 

Programes

Programes que queden per emetre

Dimecres de 21h a 22h

De dilluns a divendres de 13:30 a 14:00

Diada de Sant Jordi a la plaça Major