TancaAquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies.
107.3 FM

Ràdio Banyoles

Dimecres 02 de desembre del 2020

ARA FEM!

escolta-ho en directe

Connexió amb Catalunya Informació

properes notícies 10:00 "Servei de notícies"

PLAY

Notícies

Les notícies de Ràdio Banyoles

 

Cercador


Cerqui noticies tot filtrant la recerca amb les seguents opcions:


A | Text lliure
B | Entre dates (2008-09-10)
delCalendari
al Calendari
 
C | Zona geogràfica
D | Tema
E | Ordenades per
 
← Torna enrere

Economia » Turisme    + d'aquest tema
22/10/2020

El Pla de l’Estany posarà en marxa aquest any les accions del projecte de competitivitat territorial PECT

Arxius d'audio:

 
  •  22/10/2020

 

Pla de l'Estany    + d'aquesta zona

 

En coordinació amb el Consell de l’Alt Empordà s’estan dissenyant rutes entre els dos territoris i també s’impulsa un projecte per donar a conèixer la història de la telegrafia òptica a través de la senyalització de les torres existents a la comarca.

 

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany participa, junt amb altres organismes, en el projecte ‘Costa Brava - Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa’. Es tracta d’un dels cinc projectes anomenats PECT (Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial), que s’han atorgat a la Diputació, amb finançament del 50% del fons FEDER de la Unió Europea.Concretament, en el projecte en què participa el Consell del Pla de l’Estany s’està treballant en tres objectius principals. En primer lloc, la creació d'una xarxa de camins intel·ligents que servirà per generar productes per ser comercialitzats. En segon lloc, es millorarà la gestió, informació, interpretació i accés al patrimoni cultural i natural. I, per altra banda, es dissenyarà i implementarà un model de gestió de les destinacions turístiques que comptarà amb la participació activa dels agents i amb eines d'innovació oberta.El conseller de Promoció rural i Economia, Oriol Serrà, ha detallat que les actuacions van arrencar el 2018 i es formalitzaran molt aviat, entre finals d’aquest 2020 i principis del 2021.Entre les accions més concretes, el Consell Comarcal està acabant de crear una pàgina web que reunirà la informació disponible sobre camins, rutes, patrimoni i serveis turístics de totes les comarques.

 

Per altra banda, en coordinació amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, s’estan dissenyant rutes que connectin els dos territoris, i s’està en contacte amb diversos ajuntaments per crear-ne de noves i senyalitzar camins.

 

També s’està avançant en un projecte per donar a conèixer la història de la telegrafia òptica a través de la senyalització interpretativa de les torres d’aquest sistema de comunicació existents a la comarca i, finalment, s’estan preparant accions de difusió del patrimoni a través de la digitalització d’elements destacats.

 

Les actuacions al Pla de l’Estany suposaran una inversió total de 234 mil euros, aportats en un 50% pel fons FEDER, un 25% per la Diputació i l’altre 25% pel Consell Comarcal.Campanya de difusióAl projecte també hi participen la Diputació de Girona, els consells del Ripollès, la Cerdanya i l’Alt Empordà, el Consorci de Vies Verdes i la Universitat de Girona. S’ha iniciat una campanya de difusió mitjançant diferents vídeos en què s'expliquen les actuacions que s'estan duent a terme.

 

TAGS: PECT

 

 

Programes

Programes que queden per emetre

Últim dissabte de mes a les 10 h

Dissabtes d'11:00 a 12:00 i dimarts d'11:30 a 12:30 (reposició)

Dimarts a les 20 h i dijous de 12:30 a 13:30 (reposició)